ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ
Ιχνη παραβίασης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στελεχών από την Εμπορική Διεύθυνση της ΔΕΠΑ παρατηρήθηκε πριν από αρκετούς μήνες. Υστερα από εσωτερική έρευνα της εταιρείας, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για τα ίχνη παραβίασης και ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αφού η ΔΕΠΑ δεν είχε την τεχνική επάρκεια να διερευνήσει περαιτέρω.

vvv
Για τον εντοπισμό των δραστών της παραβίασης, ο Εισαγγελέας έχει ήδη διενεργήσει πολύμηνη έρευνα μαζί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η υπόθεση παραμένει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ενώπιον της οποίας είχε προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χ. Σαχίνης.

vvv
Η άρση του απορρήτου επικοινωνιών είναι το επόμενο βήμα για τον εντοπισμό των δραστών. Ιδωμεν…

ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ
Οι τρεις γενικοί γραμματείς του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα παραμείνουν στις θέσεις τους- δεν πρόκειται να αντικατασταθούν! Αυτή τη σαφή διαβεβαίωση τους έδωσε ο υπουργός κ. Μ.

Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη που είχε μαζί τους την περασμένη εβδομάδα.

vvv
Παράλληλα τους ζήτησε να καταβάλουν το μάξιμουμ των προσπαθειών τους για να επιτευχθεί στους τομείς που εποπτεύει ο καθένας από αυτούς το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

vvv
Ετσι παίρνει τέλος ένα όργιο φημολογίας που αναπτύχθηκε από την επόμενη ημέρα του πρόσφατου κυβερνητικού ανασχηματισμού (π.χ. η αντικατάσταση του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Στ.Κομνηνού από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρ.

Τασούλα, κτλ.).

vvv
Χωρίς τα αναφερόμενα πρόσωπα να έχουν την παραμικρή σχέση με τα όσα κυκλοφορούσαν, δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρκετά δηλητηριώδες, το οποίο λίγο έλειψε να ακυρώσει τις προσπάθειες που- πραγματικά- καταβάλλονται αυτή την περίοδο. Και τώρα τρέχουμε…

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαβίβασε την Παρασκευή στη Νομαρχία Χαλκιδικής τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ορυχείο της Ολυμπιάδος προς διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και πολίτες.

vvv
Αυτοί που γνωρίζουν, εικάζουν ότι για να στείλει η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη (σκίτσο)τη μελέτη προς διαβούλευση, οι οικολογικές κεραίες της δεν θα έχουν εντοπίσει περιβαλλοντικά κενά στη λειτουργία του ορυχείου και η επένδυση της Εuropean Goldfields ίσως εισέρχεται στην τελική ευθεία.

vvv
Στην Ολυμπιάδα υπάρχουν διαπιστωμένα κοιτάσματα 8 εκατ. ουγκιών χρυσού, τρέχουσας αξίας 11 δισ. ευρώ. Τώρα μάλιστα που ο χρυσός έχει σκαρφαλώσει στα 1.348 δολάρια η ουγκιά, η επένδυση θεωρείται πιο ασφαλής από ποτέ, γι΄ αυτό και η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου από 3 στερλίνες στην αρχή του έτους έχει εκτιναχθεί στις 8,5 στερλίνες.

vvv
Να δούμε όμως τι θα πουν και οι αντιδρώντες πολίτες του Στρυμονικού Κόλπου.

Η ΔΙΑΚΟΠΗ…

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στο Καστελόριζο οι κάτοικοί του επικοινωνούν με την Τουρκία για τα βασικά, μετά τη διακοπή των ταξιδιών του επιβατηγού πλοίου «Πρωτεύς», το οποίο συνέδεε το νησί με την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο.

vvv
Το πλοίο διέκοψε τα δρομολόγιά του, καθώς έληξε η σύμβαση που είχε με το ελληνικό κράτος, το οποίο φέρεται να αδυνατεί να την ανανεώσει, καθ΄ ότι ο νόμος προβλέπει πως η κάθε σύμβαση εκτέλεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή τράπεζας, την οποία οι διαχειριστές του πλοίου δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν.