Η απάντηση στο ερώτημα γιατί το κυριακάτικο ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη έγινε… «ειδικών συνθηκών» πρέπει να αναζητηθεί πρωτίστως σε επίπεδο οπαδών και κατ΄ επέκταση σε εκείνο των διοικήσεων των δύο ομάδων. Οτι αυτή η διαμάχη πάντως «στήθηκε» γύρω από το ποια εκ των δύο ομάδων είναι περισσότερο «προσφυγική» από την άλλη καταδεικνύει και το τραγελαφικό της υπόθεσης. Δύο σύλλογοι που, αντί οι σχέσεις τους να χαρακτηρίζονται από αλληλοσεβασμό και να έχουν ως (κοινό) σημείο αναφοράς τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης απ΄ όπου προέρχονται, έχουν καταντήσει να μισούνται σε επίπεδο φιλάθλων και ηγετικών στελεχών!

Οι σχέσεις των δύο ομάδων έγιναν ακόμη πιο τεταμένες όταν στις 24 του περασμένου Αυγούστου χούλιγκαν που υποστηρίζουν τον Πανιώνιο προχώρησαν σε βανδαλισμούς προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στο γήπεδο των Κυανέρυθρων μόνο και και μόνο για να μη δώσει εκεί η ΑΕΚ τον ευρωπαϊκό αγώνα της απέναντι στην Νταντί Γιουνάιτεντ! Εσκαψαν τον αγωνιστικό χώρο ακόμη και με τα χέρια τους, έσπασαν πάγκους και καθίσματα, έκαψαν τα δίχτυα των τερμάτων. Αν αυτό δεν είναι μίσος, τότε πώς αλλιώς θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς…

Ακριβώς επειδή οι διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ είχαν λάβει μηνύματα ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί της Ενωσης θα πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια, αποφάσισαν να μην μπουν καν στη διαδικασία να ζητήσουν εισιτήρια για το αυριανό ματς. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σταύρος Αδαμίδης είχε μεγάλης διάρκειας συζήτηση με τον προπονητή της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ εξηγώντας του την κατάσταση που θα συναντήσει στη Νέα Σμύρνη:

« Θα υπάρχει μεγάλη μερίδα οπαδών του αντιπάλου η οποία θα μας αντιμετωπίσει πολύ εχθρικά. Προφανώς το ίδιο θα πράξουν και προς εσένα, κι μας μη σε γνωρίζουν. Πρέπει να είσαι έτοιμος και να προετοιμάσεις ανάλογα και τους παίκτες. Να είστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και να μην παρασυρθείτε» ήταν κάποιες από τις παροτρύνσεις του κ. Αδαμίδη. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ σκοπεύει να επισκεφθεί σήμερα το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή της ομάδας εν όψει του αυριανού ματς ώστε να έχει και κατ΄ ιδίαν επαφές με ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Οσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο του ισπανού τεχνικού, αυτό θα καταρτιστεί σήμερα, ανάλογα με το ποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι και ποιοι θα χρειαστούν ανάπαυση μετά τους συνεχείς αγώνες. Αναμένεται πάντως να επιστρέψουν στο βασικό σχήμα οι έμπειροι Νίκος Λυμπερόπουλος και Χρήστος Πατσατζόγλου , οι οποίοι τις τελευταίες επτά- οκτώ ημέρες προπονούνται εντατικά και δείχνουν ότι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς που τους άφησαν εκτός μάχης για σημαντικό χρονικό διάστημα.