Εμμένει στις δηλώσεις της υπέρ των Ρομά και κατά της γαλλικής κυβέρνησης η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ, καθώς σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde υποστηρίζει ότι το να ζει κάποιος σε ένα παράνομο καταυλισμό δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.

«Κατά τη γνώμη μου όχι» απάντησε όταν ρωτήθηκε εάν, αυτοί που ζούν σε παράνομους καταυλισμούς και κυκλοφορούν στους δρόμους, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη.

«Επιμένω στην άποψή μου» ανέφερε, προσθέτοντας: «Δεν λυπάμαι και πολύ περισσότερο δεν έχω λόγο να ζητήσω συγγνώμη» για την έντονη διαφωνία μου με το Παρίσι σχετικά με το ζήτημα των Ρομά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία διέλυσε εκατοντάδες παράνομους καταυλισμούς Ρομά προσφάτως οι οποίοι αποτελούν μια μειονότητα στη χώρα περίπου 10 -12εκαοτμμυρίων ατόμων και τους έστειλε πίσω στις χώρες καταγωγής τους (Ρουμανία και Βουλγαρία), προκαλώντας την έντονη αντίδραση και σοβαρούς φραστικούς διαξιφισμούς της κ. Ρέντινγκ με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Η Γαλλία παραμένει υπό επιτήρηση. Εξακολουθούμε να μελετούμε τα ζητήματα αυτά με πολύ μεγάλη προσοχή και θα τα αποστείλουμε στις γαλλικές αρχές» προειδοποίησε η κ. Ρέντινγκ στη συνέντευξή της.