Νέα Δημοκρατία«Αλαλούμ» στην πολιτική για τον καταναλωτή

«Αλαλούμ» και «κυβερνητική σύγχυση» σε σχέση με την πολιτική για τον καταναλωτή καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα στελεχωθεί τελικά με αποσπασμένους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ενώ τα Κοινοτικά προγράμματα που σχετίζονται με τον καταναλωτή παραμένουν στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Αλαλούμ» και «κυβερνητική σύγχυση» σε σχέση με την πολιτική για τον καταναλωτή καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε σήμερα, Παρασκευή, τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εργασίας.

Με δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης αφού αποδίδει την απόφαση για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή σε «προσωπικές προτεραιότητες» υπουργών, καταγγέλλει πως το Προεδρικό Διάταγμα 96/2010 για την υλοποίηση της απόφασης, αντί να επιλύσει, δημιούργησε προβλήματα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η Κυβέρνηση έρχεται να διορθώσει τους λανθασμένους χειρισμούς της με εσπευσμένη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή. Ωστόσο, με την τροπολογία προκαλούνται νέες δυσλειτουργίες, καθώς η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα στελεχωθεί τελικά με αποσπασμένους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, οι οποίοι προς το παρόν δεν γνωρίζουν από ποιο φορέα θα πληρώνονται. Ο ίδιος σημειώνει πως με την ίδια τροπολογία προβλέπεται πως δράσεις του ΕΣΠΑ για την προστασία του καταναλωτή θα προωθούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι από το υπουργείο Εργασίας.

«Καθώς ο Υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει συχνά τις τελευταίες μέρες ότι η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτή είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, θα είχε την καλοσύνη η κυβέρνηση να μας απαντήσει ποια είναι η προστιθέμενη αξία αυτού του αλαλούμ;», δήλωσε χαρακτηριστικώς ο Κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk