«Η κυβέρνηση γίνεται γραφική» με τις κατηγορίες κατά του Αντώνη Σαμαρά για διγλωσσία σε σχέση με το Μνημόνιο, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι η στάση του Γιώργου Παπανδρέου δεν βελτίωσε την εικόνα της χώρας και από τη στιγμή που τέθηκε ζήτημα πρόωρων εκλογών οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι επιθέσεις που γίνονται από υπουργούς της κυβέρνησης εναντίον του Αντώνη Σαμαρά προκαλούν θυμηδία.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί διγλωσσία σε σχέση με το Μνημόνιο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτές τις κατηγορίες να πλήξει τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά δεν το καταφέρνει και «γίνεται γραφική».

Σε ερώτηση εάν δέχθηκε κριτική ο κ. Σαμαράς από Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, ο Π.Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό που εισέπραξαν στη ΝΔ από τις επαφές του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και της Ευρωζώνης «θεωρούν αυτή τη στιγμή τον αρχηγό της ΝΔ ως τον κατ’ εξοχήν πολιτικό παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι αυτό που τονίζει η ΝΔ από την αρχή είναι ότι η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος φάρμακο και «υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσει τον ασθενή, δηλαδή την ελληνική οικονομία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και η συνομιλία τους ήταν εξαιρετικά θερμή και ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έδινε αυτή τη μάχη, οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι και ο κ. Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι εκείνος που συμπεριφέρεται ανεύθυνα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δημιούργησε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής στη χώρα, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Υποστήριξε, τέλος, ότι η στάση του κ. Παπανδρέου δεν βελτίωσε την εικόνα της χώρας και από τη στιγμή που τέθηκε ζήτημα πρόωρων εκλογών, οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά και ανέβηκαν τα spreads μέσα σε δύο μέρες κατά 200 μονάδες.