Ομόλογα Ελληνικού ΔημοσίουΑλμα του spread μέχρι τις 840 μονάδες

Στα μέσα Οκτωβρίου το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων είχε υποχωρήσει στα επίπεδα των 650 μονάδων βάσης.

Νέο άλμα στις 839 μονάδες βάσης κατέγραψε σήμερα το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 10,72%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ γερμανικών και ελληνικών 10ετών ομολόγων 10ετους διάρκειας ανήλθε από τις 785 μονάδες βάσης, στην αρχή της συνδρίασης στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), σε επίπεδα πάνω από τις 830 μονάδες βάσης για να υποχωρήσει πριν από λίγο στις 816 μονάδες βάσης.

Διεθνή πρακτορεία όπως το Bloomberg σημειώνουν ότι η απόδοση των ελληνικών ομολόγων ενισχύθηκεπερισσότερο από τα κρατικά ομόλογα των υπόλοιπων κρατών της λεγόμενης «ευρωπαϊκής περιφέρειας», την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Σημειώνεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων είχε υποχωρήσει στα επίπεδα των 650 μονάδων βάσης.

Στην Ιρλανδία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε χθες στο 7,2%, εξέλιξη την οποία ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Μπράιαν Λένιχαν απέδωσε στις «αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Πορτογαλία».

Στην Πορτογαλία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου πλησίασε το 6%, παρά τη δήλωση της κινεζικής Κυβέρνησης ότι εξετάζει θετικά την αγορά ομολόγων της χώρας.

Στην άνοδο των ελληνικών επιτοκίων, μετά τη σημαντική μείωση των τελευταίων εβδομάδων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι δηλώσεις αμερικανών επενδυτών ότι είναι πολύ πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk