Γενετικό τεστ διπλασιάζει τις πιθανότητες της εξωσωματικής

Ενα γενετικό τεστ το οποίο αφορά την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων για χρήση στην εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της ΙVF, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς. Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση η οποία «σαρώνει» τα έμβρυα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ανωμαλίες στα χρωμοσώματά τους εμφανίζει ποσοστά επιτυχίας έως και 87%- τα διπλάσια από αυτά που καταγράφονται με τη συμβατική ΙVF σε πολλές χώρες. Αν και προηγούμενες μελέτες …

ΝΤΕΝΒΕΡ. Ενα γενετικό τεστ το οποίο αφορά την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων για χρήση στην εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της ΙVF, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς. Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση η οποία «σαρώνει» τα έμβρυα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ανωμαλίες στα χρωμοσώματά τους εμφανίζει ποσοστά επιτυχίας έως και 87%- τα διπλάσια από αυτά που καταγράφονται με τη συμβατική ΙVF σε πολλές χώρες. Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη της μεθόδου, η νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Ντένβερ είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στην οποία συγκρίθηκαν γυναίκες των οποίων τα έμβρυα ελέγχθηκαν με βάση την τεχνική σε σύγκριση με άλλες που υποβλήθηκαν σε συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η δοκιμή περιελάμβανε 80 γυναίκες από κλινικές του Νιου Τζέρσι. Οπως προέκυψε, στις γυναίκες των οποίων τα έμβρυα ελέγχθηκαν με προεμφυτευτική διάγνωση τα ποσοστά γεννήσεων έφθαναν το 87,2%, σε σύγκριση με 68,3% στις γυναίκες στις οποίες μεταφέρθηκε έμβρυο χωρίς να έχει προηγουμένως περάσει από τον έλεγχο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk