Σύμφωνα με 174 επιστήμονες από όλον τον κόσμο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το 20% των ειδών του ζωικού και του φυτικού βασιλείου τα επόμενα χρόνια θα εξαφανιστεί. Εννοείται ότι ο άνθρωπος θα εξακολουθήσει να υπάρχει ώστε να επιμεληθεί της εξαφάνισης και του υπολοίπου 80%. Ακολούθως, θα κλείσει αποχωρώντας την πόρτα…

Κατά τα άλλα, ενώ όλα γύρω του καταστρέφονται, εκείνος ασχολείται με τη μακροημέρευσή του: αμερικανίδα γενετίστρια υποστηρίζει ότι η πλήρης απουσία των υδατανθράκων από τη διατροφή μας μάς προσθέτει χρόνια ζωής. Και μας αφαιρεί από την ηδονή ενός πλήρους σε γεύσεις γεύματος ή δείπνου.

Προς εξαφάνιση όχι μόνο το 20% των ζώων και των φυτών του πλανήτη αλλά και τα ρολόγια χειρός.

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, περίπου ένας στους επτά δεν τα προτιμά καθώς μπορεί να βλέπει την ώρα στο κινητό του, στο iΡod του, στο laptop του.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας διαρκεί μόλις ένα πέμπτο του δευτερολέπτου! Τα ρολόγια (χειρός ή μη) δεν τον «πιάνουν», τη ζημία του όμως την κάνει και με το παραπάνω.

Πώς ακριβώς «επιτίθεται» ο κεραυνοβόλος έρωτας κατά τους επιστήμονες; Ενεργοποιώντας περιοχές του εγκεφάλου που έχουν άμεση σχέση με τη νόηση.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά δεν συμβαίνει… στα κουτουρού. Είναι και εγκεφαλικός!

Για να καταλάβετε, το ερωτικό «ρεύμα» επηρεάζει σε χρόνο μηδέν 12 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, κάνοντάς τα να απελευθερώσουν χημικές ουσίες (ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη, αδρεναλίνη, βασοπρεσίνη) που προξενούν διέγερση, ηδονή, ευτυχία, ευεξία… Επομένως, ερωτευθείτε ελεύθερα. Γιατί μια ζωή την έχουμε.

Μια ζωή που έρχεται να την απειλήσει το ΝDΜ-1 (Νew Delhi metallo-beta-lactamase-1) το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά μικρόβιο που, αφού εμφανίστηκε πρώτα σε Ινδία και Πακιστάν, άρχισε να… περιοδεύει και σε άλλες χώρες. Μετά την Ταϊβάν, όπου προσφάτως εντοπίστηκε ένα κρούσμα, η Κίνα επιβεβαίωσε χθες τρία κρούσματα. Ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

Κύριε διευθυντά
«Δεν βάζουμε το μαχαίρι στον λαιμό κανενός, το μαχαίρι υπάρχει ήδη στον λαιμό της Ελλάδας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, «προτρέποντάς» μας, εμμέσως πλην σαφώς, «ψηφίστε μας ή χανόμαστε». Και επισημαίνοντας, παραμονές 28ης Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα είναι σε συνθήκες πολέμου. Χρειάζεται πυρομαχικά και όπλα. Το μνημόνιο, ο μηχανισμός στήριξης και τα 110 δισ. είναι τα όπλα!».

Ακούγοντάς τον, συνειδητοποίησα ότι: αν πριν από 70 χρόνια πολεμούσαμε με τα δικά μας όπλα και με τους συμμάχους να μας επαινούν, σήμερα πολεμάμε με όπλα δανεικά και με τους συμμάχους να μας κατακρίνουν και να μας πολεμούν.

Και έγινε η θλίψη μου μεγαλύτερη…

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ