Γεύμα εργασίας με τον Γάλλο υφυπουργό, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Ντομινίκ Μπισερό, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος βρέθηκε στο Παρίσι, σε αναζήτηση εταίρου για τον ΟΣΕ.

Στόχος της συνάντησης, ήταν η διερεύνηση των προθέσεων της γαλλικής πλευράς για τη συνεργασία του ΟΣΕ με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει η Γαλλία, για εξαγορά μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, που προβλέπει την ίδρυση Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόμων, οποιοσδήποτε ιδιώτης θα μπορεί να υποβάλλει σχετικό αίτημα και να ξεκινήσει να εκτελεί μεταφορικό έργο ταυτόχρονα με τον ΟΣΕ με αρχή τις εμπορευματικές μεταφορές ή να αγοράσει το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στη συνάντηση εργασίας των δύο ανδρών, παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι των σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου και από τις δύο πλευρές.

Τον κ. Ρέππα συνόδευαν οι πρόεδροι του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, της ΕΡΓΟΣΕ, Ιωάννης Πετρόπουλος και ο διευθύνων Σσμβουλος της ΕΔΙΣΥ, Βασίλειος Τσιαμαντής.

Τον Γάλλο υπουργό συνόδευαν οι πρόεδροι των Γαλλικών Σιδηροδρόμων SNCF, του Γαλλικού Σιδηροδρομικού Δικτύου RFF, της Ανώνυμης Γαλλο-Βρετανικής εταιρείας ALSTOM, κλάδος της οποίας είναι εξειδικευμένος στον εξοπλισμό και στις υπηρεσίες των σιδηροδρόμων, και της εταιρείας SYSTRA.