Προβλέψεις για άλμα του πετρελαίου στα 100 δολάρια

Οι traders στην πανίσχυρη αγορά της Νέας Υόρκης (φωτογραφία) έσπευσαν χθες να πουλήσουν το πετρέλαιο μετά την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δολαρίου. Η τιμή του αργού έπεσε χθες στα 80,52 δολάρια το βαρέλι από τα σχεδόν 85 δολάρια όπου είχε φθάσει τις προηγούμενες ημέρες. Πάντως η Goldman Sachs- ο μεγαλύτερος ντίλερ της Wall Street στα εμπορεύματαπροβλέπει ότι η τιμή του πετρελαίου θα έχει διασπάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι ως το τέλος του επόμενου έτους. Σημειωτέον …

Οι traders στην πανίσχυρη αγορά της Νέας Υόρκης (φωτογραφία) έσπευσαν χθες να πουλήσουν το πετρέλαιο μετά την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δολαρίου. Η τιμή του αργού έπεσε χθες στα 80,52 δολάρια το βαρέλι από τα σχεδόν 85 δολάρια όπου είχε φθάσει τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως η Goldman Sachs- ο μεγαλύτερος ντίλερ της Wall Street στα εμπορεύματαπροβλέπει ότι η τιμή του πετρελαίου θα έχει διασπάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι ως το τέλος του επόμενου έτους. Σημειωτέον ότι η πρόγνωση της Goldman δεν βασίζεται στο τι θα κάνει το δολάριο αλλά στη σχέση προσφοράς και ζήτησης, διότι πιστεύει πως το αργό θα απολαύσει τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

(RΕUΤΕRS/ΒRΕΝDΑΝ ΜCDΕRΜΙD)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk