Τις ανησυχίες που εκφράζουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία για την επιλεκτική άμβλωση με βάση το φύλο του εμβρύου και τις παιδοκτονίες κοριτσιών στη χώρα έρχεται να φέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο η περίπτωση Ινδής στη Βομβάη, η οποία αφού γέννησε δίδυμα πέταξε το ένα της μωρό, το νεογέννητο κοριτσάκι, από το παράθυρο του νοσοκομείου…

Η γυναίκα συνελήφθη αφότου πέταξε το βρέφος από το παράθυρο του μπάνιου στο ισόγειο του νοσοκομείου KEM της Βομβάης την Τρίτη, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι και λίγο αργότερα πέθανε.

Αρχικά η Ινδή ισχυρίστηκε πως κάποιος έκλεψε το μωρό της, αλλά εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας την έδειξαν να μπαίνει με το βρέφος στην τουαλέτα και να βγαίνει μόνη της.

Συνελήφθη με την κατηγορία της εγκατάλειψης βρέφους, αλλά σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή Βικράμ Πατίλ, είναι πιθανόν να της απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία, γράφει η εφημερίδα Indian Express.

«Δεν ξέρουμε τι την έκανε να φτάσει σε μια τόσο ακραία πράξη» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σαντζάι Οάκ, όπως μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ΡΤΙ.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, τα δίδυμα -αγόρι και κορίτσι- γεννήθηκαν έξι εβδομάδες νωρίτερα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειδή ήταν λιποβαρή.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιλεκτική άμβλωση με βάση το φύλο του εμβρύου και τις παιδοκτονίες κοριτσιών στη χώρα, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να δώσουν σημαντική προίκα στις κόρες τους και η άποψη ότι τα κορίτσια αποτελούν ένα οικονομικό βάρος, ενώ τα αγόρια είναι το στήριγμα της οικογένειας, θεωρούνται σημαντικοί παράγοντες στην παραδοσιακή ινδική κοινωνία.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που αποκτήσαμε δίδυμα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το κορίτσι» υποστήριξε μιλώντας στα ινδικά μέσα ενημέρωσης η κατηγορούμενη.