Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε ο κ. Προβόπουλος με αφορμή τις συστάσεις του στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επόμενα μέτρα μετά τις εκλογές θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων και αυξήσεις στα εισιτήρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι «στις 7 Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο από αριστερά».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Όσες απορίες μας άφησε ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη ήρθε χθες να τις απαντήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μας είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ ότι αν το μήνυμα της κάλπης είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων, αυξήσεις στα εισιτήρια.

Αυτή η πολιτική είναι μια πολιτική που έχει φτάσει τον κόσμο στο απροχώρητο. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρονται ο ένας ως αρχιτέκτων και ο άλλος ως εργολάβος του σύγχρονου Καιάδα, της σύγχρονης Σπιναλόγκα.

Θέλουν να βγούμε από την κρίση με εκατομμύρια συμπολίτες μας στο περιθώριο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Το μήνυμα της κάλπης θα είναι ηχηρό και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στις 7 του Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο. Θα το αμφισβητήσουμε από τα αριστερά, ενισχύοντας τις υποψηφιότητες και συνδυασμούς της ριζοσπαστικής αριστεράς και της συνάντησής της με τον χώρο του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ».