Ακτοπλοϊκές ΣυγκοινωνίεςΕπιδιώκεται τετράμηνη παράταση των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές

Το ενδεχόμενο τετράμηνης παράτασης των συμβάσεων πλοίων που επιδοτούνται για να εκτελούν δρομολόγια άγονης γραμμής που λήγουν στο τέλος του μήνα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ). Αρνητικές εμφανίζονται ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω των υψηλών ζημιών από τα δρομολόγια.

Το ενδεχόμενο τετράμηνης παράτασης των συμβάσεων πλοίων που επιδοτούνται για να εκτελούν δρομολόγια άγονης γραμμής που λήγουν στο τέλος του μήνα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) σήμεραΤετάρτη.

Oι υπάρχουσες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ υπουργείου και εταιρειών προβλέπουν παράταση της μίσθωσης για το χρονικό διάστημα μέχρι να καθορισθούν οι νέες αναθέσεις.

Ωστόσο ορισμένοι από τους εκπροσώπους των ακτοπλόων υποστηρίζουν ότι τα πλοία των εταιρειών-μελών τους αδυνατούν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα δρομολόγια λόγου ζημιών και ότι μπορούν, με την ολοκλήρωση της σύμβασης, να αρνηθούν να συνεχίσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk