Σε ευρωπαϊκή ρότα θα συνεχίσουν να πλέουν Πανιώνιος και Βουλιαγμένη, αφού κατάφεραν να προκριθούν στους «16» του Λεν Τρόφι. Αντίθετα, ΠΑΟΚ και ΝΟ Πατρών αποχαιρέτησαν τον θεσμό αφού αποκλείστηκαν από τη β΄ φάση του. Ο Πανιώνιος προκρίθηκε πανηγυρικά, αφού πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του νικώντας την Καταρό (Μαυροβούνιο) με 17-6, τη Λίγκαμους Τιφλίδας με 16-6 και την τουρκική Γιουσμέ με 15-4. Η Βουλιαγμένη τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της, αφού επεκράτησε της γερμανικής Ντούισμπουργκ με 6-3, της γαλλικής Νις με 7-6, ενώ ηττήθηκε με 11-9 από την ουγγρική Φερεντσβάρος. ΠΑΟΚ και ΝΟ Πατρών πήραν την τελευταία θέση των ομίλων της ύστερα από τρεις ήττες.

Η κλήρωση για τη φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και δεν αποκλείεται ο ελληνικός εμφύλιος, αφού οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες θα κληρωθούν με αυτές που ήταν δεύτερες στους ομίλους. Οι πρώτες των ομίλων: Πανιώνιος, Οραντέα (Ρουμανία), Φερεντσβάρος και Χόνβεντ (Ουγγαρία), Σπαντάου (Γερμανία), Σαβόνα και Ποζίλιπο (Ιταλία), Καζάν (Ρωσία).

Οι δεύτερες των ομίλων: Βουλιαγμένη, Καταρό (Μαυροβούνιο), Μπρέσια και Φλωρεντία (Ιταλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Κόπερ (Σλοβενία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Κόζιτσε (Σλοβακία).