«Δεν θα σχολιάσω αυτά που είπε ο κύριος Μητσοτάκης» αρκέστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, όταν ρωτήθηκε για τα όσα ανέφερε ο Επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 989 ο κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε αν ισχύει η παλαιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά περί «καληνύχτας» στον κ. Μητσοτάκη:
«Ό,τι ήταν να ειπωθεί , ειπώθηκε και από την πλευρά της ΝΔ ειπώθηκε σωστά. Το καληνύχτα σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε τον βιολογικό ορίζοντα του πρώην πρωθυπουργού, του κυρίου Μητσοτάκη .Αφορούσε ο,τιδήποτε έχει σχέση με την πολιτική. » Η όποια διαφωνία με τον κύριο Μητσοτάκη, είναι πολιτική και δεν αφορά το πρόσωπο και την προσωπικότητα
Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε από τον ΒΗΜΑ 99,5 και ο βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζήμας:«Δεν σχολιάζουμε, ο κ. Μητσοτάκης έχει τις απόψεις του, δεν τις σχολιάζω καθόλου. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα, έχει δώσει την απάντηση που έπρεπε στον κ. Μητσοτάκη πριν από δέκα μέρες, από εκεί και πέρα νομίζω πως εντείνουμε της εσωστρέφεια αν ασχολούμαστε με δηλώσεις άλλων ανθρώπων του χώρου μας».
Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο βουλευτήςΚώστας Μαρκόπουλος ρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ακόμα Επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ:
«Από όσο ξέρω είναι μέχρι τώρα» απάντησε, ενώ σε ερώτηση για το πότε θα πάψει να είναι, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε:
«Δεν το ξέρω. Δεν είμαι εγώ που αποφασίζω αλλά κυρίως θέλω να σας πω ότι η ιστορία δεν έχει καταγράψει…»