Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου.

Ο κ.Μπουτάρης, όπως ανέφερε το Mega, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον ιεράρχη της πόλης «μουτζαχεντίν», αφού, όπως είπε, δεν κηρύσσει την αγάπη, αλλά το μίσος.

Από την πλευρά του και έντονα ενοχλημένος, ο μητροπολίτης Άνθιμος είχε σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή την παρουσία του στο ναό του Αγίου Δημητρίου για τη δοξολογία στον οποίο και του εξέφρασε τα παράπονά του.

Ο κ. Ανθιμος, μάλιστα, απέφυγε να χαιρετήσει τον κ. Μπουτάρη όταν, μετά το τέλος της τελετής, τον πλησίασε για να τον χαιρετήσει.

Οπως δήλωσε ο κ.Άνθιμος στους δημοσιογράφους είπε στον κ.Μπουτάρη: «Εσένα πώς θα σου φαινόταν, εδώ μπροστά στον κόσμο, ενώ είσαι Έλληνας να σε αποκαλούσα Βούλγαρο; Αν δεν τα ανακαλέσεις όλα αυτά, από ‘μένα δημαρχείο δεν θα δεις, από ηθικό δικαίωμα άμυνας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ερωτηθείς για το περιστατικό, απάντησε «τιμώ την εκκλησία», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τρέφει ανάλογα συναισθήματα και για τον μητροπολίτη.

Στη διαμάχη παρενέβη τελικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον κ.Μπουτάρη να χαμηλώσουν οι τόνοι.