Σύντομα διεθνή

* Volkswagen ΑG: Υπερεξαπλασιασμό σε σχέση με το περσινό εννεάμηνο, παρουσίασαν για το εφετινό εννεάμηνο τα κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, ξεπερνώντας έτσι τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα όμως η Volkswagen έκανε την πρόβλεψη ότι η αύξηση πωλήσεων, που υποκινείται κυρίως από τις πωλήσεις σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, θα επιβραδυνθεί το δ΄ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο ήταν 4 δισ. ευρώ έναντι 655 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% στα 92,5 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Volkswagen ΑG: Υπερεξαπλασιασμό σε σχέση με το περσινό εννεάμηνο, παρουσίασαν για το εφετινό εννεάμηνο τα κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, ξεπερνώντας έτσι τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα όμως η Volkswagen έκανε την πρόβλεψη ότι η αύξηση πωλήσεων, που υποκινείται κυρίως από τις πωλήσεις σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, θα επιβραδυνθεί το δ΄ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο ήταν 4 δισ. ευρώ έναντι 655 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% στα 92,5 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις της Volkswagen στις επτά μάρκες επιβατικών αυτοκινήτων (χωρίς την Ρorsche), όπως Αudi και Skoda, αυξήθηκαν κατά 13% στον αριθμό ρεκόρ των 5,37 εκατ. οχημάτων.

* ΒlackRock: Τη σύσταση «overweight» για τον χαλκό και το σιδηρομετάλλευμα διατηρεί ο επενδυτικός οίκος, αναφέροντας ότι η ζήτηση για μέταλλα από την Κίνα παραμένει ισχυρή. Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος φυσικών πόρων της ΒlackRock κ. Ε. Χάμπρο – ο οποίος διαχειρίζεται 33 δισ. δολάρια σε επενδύσεις σε μεταλλευτικές εταιρείες-, υπάρχει μια θετική εικόνα σε ό,τι αφορά την πορεία της κινεζικής οικονομίας. Τα μέτρα που λαμβάνονται και όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, αποτελούν ενδείξεις επιτυχίας. Η οικονομία συνεχίζει να είναι ισχυρή και οι Κινέζοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει υγιής και βιώσιμος. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης για εμπορεύματα στην Κίνα.

* RadioShack: Αύξηση κερδών 23% και πωλήσεων 6,5% σημείωσε το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών ειδών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 46 εκατ. δολάρια, ή 37 σεντς ανά μετοχή, από 37,4 εκατ. δολάρια, ή 30 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,05 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές του κλάδου ανέμεναν κέρδη 35 σεντςανά μετοχή και πωλήσεις ύψους 1,03 δισ. δολαρίων.

* Lockheed Μartin: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αξίας ως 3 δισ. δολάρια ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της αεροναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Lockheed ανακοίνωσε πως έχει στόχο την επιστροφή τουλάχιστον του 50% των ετήσιων διαθεσίμων μετρητών στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων. Η Lockheed έχει αγοράσει 169 εκατ. ίδιες μετοχές κατά τη διάρκεια του οκταετούς προγράμματος που ολοκληρώνεται την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk