Την εκτίμηση ότι ο χρυσός σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα φθάσει τα 2.000
δολάρια ανά ουγκιά διατύπωσε ο κ. Χ. Κουντούρης, διευθύνων σύμβουλος της FΧCΜ Ηellas, ο οποίος βλέπει ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης στην περιοχή των 1.450-1.500 δολαρίων.

– Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τις επενδύσεις σε χρυσό. Από τις αναλύσεις σας έχετε καταλήξει σε κάποια σχετικά συμπεράσματα;

«Σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας ο χρυσός αποτελεί πάντα ένα εναλλακτικό καταφύγιο για τους επενδυτές. Από το 2006 και έπειτα ο χρυσός βρίσκεται σε μια σταθερή ανοδική τάση η οποία ενισχύθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανοδική τάση του χρυσού αναμένεται να συνεχιστεί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με τις προβλέψεις να φθάνουν ακόμη και τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά. Για τον βραχυχρόνιο ορίζοντα όμως φαίνεται ότι η περιοχή των 1.450-1.500 δολαρίων δείχνει να είναι ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης». – Πρόσφατα εγκαινιάσατε την πλατφόρμα online συναλλαγών της εταιρείας σας στην Ελλάδα. Γενικώς ποια είναι τα πλεονεκτήματα του οnline trading;

«Σε μια εποχή που οι επιλογές για σωστή και κερδοφόρα διαχείριση των οικονομικών μας έχουν περιοριστεί αισθητά, το οnline trading αποτελεί την ιδανική επιλογή. Συγκεκριμένα προσφέρει τη δυνατότητα στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις διακυμάνσεις των αγορών προς όφελός τους χωρίς να απαιτείται δέσμευση σημαντικών κεφαλαίων, ενώ παρέχει πρόσβαση σε τιμές από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη. Παράλληλα απλοποιεί την όλη διαδικασία της εκτέλεσης των εντολών μέσω της χρήσης εξειδικευμένων εργαλείων ανάλυσης και εκτέλεσης των συναλλαγών, χωρίς καμία επιβάρυνση, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς προμήθειες. Τέλος, το online trading δίνει στους επενδυτές πλήρη έλεγχο του λογαριασμού τους, του ιστορικού των κινήσεών τους και τη δυνατότητα αναλήψεων ή καταθέσεων».

– Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει η πλατφόρμα online συναλλαγών της FΧCΜ; «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το κεφάλαιο με το οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει μέσω της πλατφόρμας της FΧCΜ ξεκινά από 2.000 δολάρια, γεγονός που τη φέρνει δίπλα στους ιδιώτες επενδυτές που αναζητούν εναλλακτική λύση για τα χρήματά τους. Στο επίκεντρο της λειτουργίας της FΧCΜ βρίσκεται το no dealing desk, η άμεση εκτέλεση συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά χωρίς μεσάζοντες, που εξασφαλίζει τις καλύτερες on the spot τιμές στους πελάτες της».

– Υπάρχει κάποιος κεντρικός έλεγχος για την FΧCΜ;

«Η FΧCΜ Ηellas ελέγχεται από το FSΑ (Financial Services Αuthority) της Μεγάλης Βρετανίας και εποπτεύεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέσα στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της εντάσσονται και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιεί για όσους ενδιαφέρονται για το online trading, καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου υποστήριξης στην ελληνική γλώσσα 12 ώρες την ημέρα».