Τέσσερα προγράμματα ύψους 107 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τουρισμού ήδη «τρέχουν», όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης . Πρόκειται για τα δύο πρώτα προγράμματα για τον «Πράσινο Τουρισμό» και τον «Εναλλακτικό Τουρισμό», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και 28 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ στις αρχές του επομένου έτους θα ξεκινήσουν άλλα δύο, τα «Εκσυγχρονίζομαι στον Τουρισμό», 27 εκατ. ευρώ, και «ΣυνεργάζομαιΚαινοτομώ στον Τουρισμό», 22 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα έργα που προγραμματίζονται και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης, χθες στην 11η Ρrodexpo με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι διαχέονται σε όλη τη χώρα και πρόκειται να ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση.

Ο κ. Νικητιάδης στάθηκε στο νέο πρόγραμμα προβολής που ξεκινάει τον Νοέμβριο στο Διαδίκτυο, καθώς και στην προσπάθεια ανάδειξης και υποστήριξης με το κατάλληλο νομικό πλαίσιο των ειδικών μορφών τουρισμού (συνεδριακός, θρησκευτικός, θαλάσσιος, αγροτουρισμός, καταδυτικός, αθλητικός, περιηγητικός). Αντίστοιχη προσπάθεια καταβάλλεται με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους για να συμπεριληφθούν στα δρομολόγιά τους νέοι προορισμοί, αλλά και στην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς εφέτος παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις κατά 57% από Ρωσία και 126% από Ουκρανία. Μιλώντας στο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) κ. Δ. Λάμπρου τόνισε τη σημασία του ενιαίου φορέα καταγραφής δημόσιας περιουσίας, ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται τροποποίηση του νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία, αλλά και να αρχίσουν οι διαδικασίες για την άμεση σύνταξη του δασολογίου.