Μπορεί την περασμένη εβδομάδα το ενδιαφέρον στο πολιτικό σκηνικό να μονοπώλησε η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν , στο τηλεοπτικό όμως η παρέλαση των τούρκων τηλεστάρ προκαλεί πολλαπλές αναταράξεις. Πρώτος επισκέφθηκε την Αθήνα ο «Κενάν» της σειράς του ΑΝΤ1 «Κισμέτ», ο Μπουράκ Χακί, ο οποίος για τέσσερις ημέρες- τόσο διήρκεσε η παραμονή του – περιπλανήθηκε σε κλαμπ, μπουζούκια, γήπεδα, εστιατόρια, πολυκαταστήματα αλλά και σε αθηναϊκά μνημεία.

Τίποτε δεν άφησε που να μην το δει ο ηθοποιός.

Μεταξύ άλλων γεύτηκε και τις εκδηλώσεις θαυμασμού των γυναικών τηλεθεατριών του «Κισμέτ», οι οποίες έσπευσαν να φωτογραφηθούν αλλά και να ζητήσουν ένα αυτόγραφο από τον βιολιστή γόη της τουρκικής σαπουνόπερας. «Είναι εντυπωσιακή η υποδοχή» εξομολογήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε δημοσιογράφους με τους οποίους συνέφαγε εδέσματα διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου . «Και στην Τουρκία η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία.Βέβαια εκεί τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικάαλλά υπάρχει ρήτρα για την τηλεθέαση. Ο,τι σημειώνει τηλεθέαση 12% και κάτω κόβεται αυτομάτως» σχολίασε ο «Κενάν», σημειώνοντας ότι ελληνικές σειρές δεν βλέπουν οι Τούρκοι. Μοναδική εξαίρεση «Οι μάγισσες της Σμύρνης» της Μάρας Μεϊμαρίδη, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα καλή».

Παρόντες στο δείπνο ήταν και τα στελέχη του σταθμού, ο Γιώργος Λεβέντης και ο Γιάννης Λάτσιος, απόδειξη της σημασίας που έχουν για το κανάλι του Αμαρουσίου τα τουρκικά σίριαλ, καθώς με ελάχιστο κόστος συγκεντρώνουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές κατά τη διάρκεια προβολής τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Λάτσιος επισκέφθηκε την Τουρκία και επέστρεψε με τα δικαιώματα προβολής μιας ακόμη τουρκικής σειράς η οποία σημειώνει ρεκόρ τηλεθέασης στη γείτονα.

Σίγουρη εξάλλου θεωρείται η προβολή στο μέλλον της σειράς «Gumus», η οποία προβάλλεται αυτή την περίοδο από το κανάλι ΤV Μακεδονία. Οι πρωταγωνιστές των δύο σειρών θεωρούνται σταρ στη χώρα τους, γι΄ αυτό και οι μετακινήσεις τους γίνονται με έξοδα της εταιρείας Τurkish Αirlines, ενώ όλοι επισκέπτονται την τουρκική πρεσβεία η οποία παραθέτει γεύματα προς τιμήν τους.

Τα βαρύ τηλεοπτικό πυροβολικό έρχεται σήμερα το μεσημέρι και θα δώσει συνέντευξη Τύπου… με δόξες και τιμές στο Ζάππειο. Ο λόγος για τους πρωταγωνιστές της σειράς «Χίλιες και μία νύχτες», ο Ονούρ και η Σεχραζάτ, δηλαδή οι ηθοποιοί Χαλίτ Εργκέντζ και Μπεργκουζάρ Κορέλ αντίστοιχα. Οι δύο δημοφιλείς πρωταγωνιστές, αν και θα παραμείνουν μόνο για λίγο περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο επί ελληνικού εδάφους, έχουν φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματός τους, το οποίο, εκτός από σφιχτό, αποδεικνύεται και ιδιαιτέρως απαιτητικό. Κατόπιν απαίτησής τους, λοιπόν, θα δώσουν μόνο μία συνέντευξη σε ελληνικό έντυπο η οποία απαραιτήτως θα συνοδεύεται και από εξώφυλλο, ενώ οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι θα αρκεστούν στα όσα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον οι δύο ηθοποιοί θα είναι και τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε στην τουρκική πρεσβεία με αφορμή τη συμπλήρωση 97 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη το πρωί θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα γευτούν ελληνικά εδέσματα από την επίσημη σεφ του ΑΝΤ1 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Για να μη μείνουν όμως παραπονεμένοι οι «γείτονες», στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής τηλεοπτικής φιλίας, η οποία ζει ένδοξες (τηλεοπτικές) ημέρες, το δίδυμο των παρουσιαστών του ΑΝΤ1 Σπύρος Χαριτάτος και Γιώργος Καραμέρος θα επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον την Τουρκία. Φυσικά, πέρα από την περιήγησή τους σε πάσης φύσεως αξιοθέατα, θα καλύψουν πλήρως λεπτομέρειες που αφορούν τις δύο σειρές, με έμφαση στις «Χίλιες και μία νύχτες», η οποία, όπως δηλώνει και ο τίτλος της, αν μη τι άλλο, χάρισε «παραμυθένιες» τηλεθεάσεις στο κανάλι του Αμαρουσίου.