Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ανακοινώσεισήμερα την εκταμίευση 200 εκατ. λιρών (225 εκατ. ευρώ) για επενδύσεις μέσα στην επόμενη τετραετία προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του Κέντρου Τεχνολογικής Καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναθέρμανση της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.

«Υπάρχει ένα ερώτημα, στο οποίο θα ήθελα σήμερα να απαντήσω: από πού θα προέλθει η ανάπτυξη; Από πού θα προέλθουν οι θέσεις εργασίας;» αναμένεται να τονίσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός από το βήμα της συνέλευσης της συνομοσπονδίας των βιομηχάνων CBI, της κύριας οργάνωσης των εργοδοτών.

«Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο με άνευ προηγουμένου οικονομικές μεταβολές, με εκατομμύρια νέους καταναλωτές και αμέτρητες καινοτομίες. Πρόκειται για μία απίστευτη ευκαιρία για τη Βρετανία να ανθίσουν οι νέες επιχειρήσεις, να καταστούν οι καινοτομίες η ατμομηχανή της ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» πρόκειται να τονίσει ο Κάμερον, σύμφωνα με τα εδάφια της ομιλίας του που δόθηκαν στον Τύπο.

Μολαταύτα, πρόκειται να προσθέσει, «εμείς δεν είμαστε και τόσο καλοί όσο ορισμένοι από τους ανταγωνιστές μας στο να περνούμε τις ιδέες από το σχεδιαστήριο στα εργαστηριακά πρωτότυπα και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες».

Εν κατακλείδι, θα προσθέσει ότι «προκειμένου να ρίξουμε μία γέφυρα ανάμεσα στην καινοτομία και την εμπορική επιτυχία, θα επενδύσουμε πάνω από 200 εκατ. λίρες στο Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας για την επόμενη 4ετία».

«Τούτα τα κέντρα θα γίνουν ένας σύνδεσμος ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τις επιχειρήσεις, εγκαθιστώντας μία σύνδεση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στις νέες τεχνολογίες» θα δηλώσει ο Κάμερον, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε εκτεταμένο πρόγραμμα λιτότητας.