Ενας άνδρας που είχε αντιταχθεί στις αιματηρές εχθροπραξίες στο Ιράκ πέταξε και τα δύο του παπούτσια στον αυστραλό πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, μιμούμενος το επεισόδιο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στη Βαγδάτη… Πάντως, κανένα από τα δύο παπούτσια δεν βρήκε το σώμα του κ. Χάουαρντ, που σημειωτέον έδινε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Αυτό είναι για τους νεκρούς στο Ιράκ! (…) Τα χέριά σας είναι ματωμένα» φώναξε προς τον κ. Χάουαρντ ο δράστης του περιστατικού, πριν να απομακρυνθεί βίαια από την αίθουσα της τηλεοπτικής συνέντευξης.

Κατά σύμπτωση, από των συντηρητικών πεποιθήσεων κ. Χάουαρντ εζητείτο, εκείνη την ώρα, να σχολιάσει μαγνητοσκοπημένη δήλωση του πρώην κρατούμενου στο Γκουαντάναμο, Ντέηβιντ Χικς, του Αυστραλού Ταλιμπάν, αλλά και να απαντήσει σε σειρά δύσκολων» ερωτήσεων για την περίοδο της πρωθυπουργίας του…

Όμως, και μετά το πέταγμα των παπουτσιών και παρά τη δυσκολία των ερωτημάτων, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός δεν πτοήθηκε. «Όλα καλά…μην ανησυχείτε» ακούστηκε, μάλιστα, να λέγει στον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Τόνι Τζόουνς ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Τζον Χάουαρντ θήτευσε στην πρωθυπουργία ή στην κυβέρνηση, γενικά, έντεκα ολόκληρα χρόνια έως το 2007. Είναι η δεύτερη φορά που του πετούν… παπούτσια, δεδομένου ότι του ξανάτυχε αυτό στη διάρκεια διαλέξεώς του στο Κέιμπριτζ, πριν από περίπου 12 μήνες.

Την πατέντα έχει ένας Ιρακινός δημοσιογράφος, που έριξε χωρίς να τον πετύχει το ένα παπούτσι του στον Αμερικανό τότε πρόεδρο Μπους τον νεότερο, στη διάρκεια απ’ ευθείας μεταδιδόμενης τηλεοπτικής του συνέντευξης στη Βαγδάτη…