Περισσότερα από 257.000 ευρώ είχε καταφέρει να αποσπάσει από ανυποψίαστους άνεργους σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια μια 45χρονη συνταξιούχος του δημοσίου σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα εμφανιζόταν σε άτομα που αναζητούσαν εργασία ή συγγενείς τους και παρουσιαζόταν ψευδώς είτε ως συνεργάτιδα υπουργών είτε ως άτομο που εργάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος με αρμοδιότητα τις προσλήψεις προσωπικού σε υπουργεία ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έλεγε πως είχε «υψηλές γνωριμίες» και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και στο ΑΣΕΠ.

Με τον τρόπο αυτό έπεισε πολίτες από το 2005 έως το 2010 ότι μπορούσε να τους διορίσει στο δημόσιο σε υπηρεσίες της επιλογής τους και σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους εφ΄ όσον όμως προηγουμένως κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε διορισμό.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί πως απέσπασε 257.000 ευρώ ωστόσο όπως έλεγαν αστυνομικοί «εκτιμάται ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθ’ όσον δεν κατέστη δυνατό, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας, να εξετασθούν όλοι οι παθόντες, που προέκυψαν ως καταθέτες στους λογαριασμούς της 45χρονης».

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.