Στην έδρα της Siemens, στο Μόναχο, μετέβη κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».

Στο διήμερο 26 – 27 Οκτωβρίου 2010 τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, όπως τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο, καθώς και τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ, βασικό διαχειριστή των «μαύρων ταμείων».

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Μ. Χριστοφοράκος θα κληθεί να καταθέσει σε ελληνικές αρχές για την υπόθεση της Siemens.

Εκ μέρους της μητρικής εταιρίας της Siemens θα εμφανιστούν ενώπιον του Εξεταστικής Επιτροπής ο Πέτερ Σόλμσεν, νομικός σύμβουλος και μέλος του οκταμελούς κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens, καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος διαφάνειας της εταιρίας, Τέο Βάιγκελ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στις κυβερνήσεις Κολ.

Στο κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής μετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Παπουτσής, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κων. Τζαβάρας, Μαρία Κόλια Τσαρούχα και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης.

Η εξέταση των μαρτύρων στη βάση ερωτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί γραπτώς στους μάρτυρες θα γίνει στους χώρους της εισαγγελίας του Μονάχου η οποία «παρέχει διευκολύνσεις» στο πλαίσιο σχετικού αιτήματος χορήγησης δικαστικής συνδρομής.