Ξεκινούν αύριο, οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Αύριοστη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικές αρχές. Την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μείνει στη Θεσσαλονίκη μόνο μία μέρα. Θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 9:50 το πρωί της Πέμπτης, όπου θα τον υποδεχτούν υπουργοί, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Από εκεί θα μεταβεί στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού, όπου στις 10:30 θα καταθέσει στεφάνι, ενώ στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση για την εθνική επέτειο. Στις 5:30 το απόγευμα θα εγκαινιάσει την 1η Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας (DEFENCYS 2010) στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και στις 7 μμ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.