ΚομισιόνΑνάπτυξη ομάδων FRONTEX στον Έβρο

Δεκτό έγινε το αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας, διά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, να αναπτυχθούν ομάδες ταχείας επέμβασης μέσω της FRONTEX στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή παράνομων μεταναστών. Σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν και θα τεθούν υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

<b>Κομισιόν</b>Ανάπτυξη ομάδων FRONTEX στον Έβρο | tovima.gr

Δεκτό έγινε το αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας, διά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, να αναπτυχθούν ομάδες ταχείας επέμβασης μέσω της FRONTEX στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν και θα τεθούν υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

«Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαίτερα δραματική» δήλωσε η Μάλστρομ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό από μόνη της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk