Το φόβο του ότι το 2011 είναι χαμένο για την κρουαζιέρα εξαιτίας της καθυστέρησης στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το καμποτάζ εξέφρασε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, δηλώνοντας όμως αισιόδοξος για τη σύντομη υπογραφή της σχετικής σύμβασης που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει μια τελική συμφωνία για τη σύμβαση και για το τέλος το οποίο θα μπει για κάθε επιβάτη αποβιβαζόμενο ή επιβιβαζόμενο από τα λιμάνια τα ελληνικά, όπως επίσης και για κάποια μπόνους σε σχέση με το τέλος αυτό εάν προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς» ανέφερε ο υπουργός μετά τη συνάντησή τουσήμερα με φορείς της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν περισσότερες από 12 εταιρείες, με τις οποίες συζήτησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της κρουαζιέρας προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση όπως αυτή έχει κατατεθεί στη Boυλή».

Ο Γ. Διαμαντίδης εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι «μέσα σε 10 με 12 μέρες θα έχει υπογραφεί η σύμβαση, η οποία θα δώσει μία ανάσα στον τουρισμό μας από το 2012 ίσως και το 2011, αν προλάβουμε σε κάποια σημεία».

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου καθυστέρησε» συνέχισε ο υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν και οι εταιρείες κάνουν τον προγραμματισμό τους έγκαιρα και φοβάμαι ότι το 2011 το έχουμε χάσει».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ανάλογα με τον αριθμό των Ελλήνων που θα πάρουν οι εταιρείες, άσχετα αν είναι αξιωματικοί γέφυρας, καμαρώτοι ή μάγειροι, θα υπάρχει ένα μπόνους -κίνητρο το οποίο ακόμα δεν έχει καθοριστεί.