Στον απόηχο της ματαίωσης της συμφωνίας στον Αστακό πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση της μεικτής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Κατάρ, με στόχο να εξετάσουν τις πιθανές επενδυτικές δραστηριότητες, βάσει όσων περιγράφονται στο σχετικό μνημόνιο που υπογράφηκε προ μηνός στη Νέα Υόρκη.

Εν όψει της συνάντησης αυτής ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου την προηγούμενη ημέρα είχε σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, από τον οποίο ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των συνεννοήσεων που είχαν προηγηθεί.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης στην επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Χ. Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Πανταλάκης, με την ιδιότητα του χρηματοοικονομικού συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης. Συμπροεδρεύων της επιτροπής, με τον κ. Παμπούκη, είναι ο κ. Αχμάντ αλ Σαγέντ, εκτελεστικός διευθυντής της Qatar Ιnvestment Αuthority.

Επειτα από τη ματαίωση της συμμετοχής της ιδιωτικής καταρινής εταιρείας στο έργο του Αστακού, η κυβέρνηση επιδιώκει πάση θυσία να διατηρήσει ζωντανή την επενδυτική συνεργασία, στο πλαίσιο του σχετικού μνημονίου που είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά διά του κ. Παμπούκη σχεδίαζε να υποβάλει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων στους ξένους επενδυτές και, σε συνδυασμό με την πρόσφατη κατάθεση του νομοσχεδίου για το fast track στη Βουλή, να προχωρήσει σε υλοποίηση των προγραμμάτων το συντομότερο δυνατόν.