Υπεράνω κομμάτων εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στις ειδήσεις του Μega. Για να δηλώσει: «Δεν έχω αντιπάλους, μοναδικό μου αντίπαλο έχω τα προβλήματα του Πειραιά». «Οπότε, αν δεν βγείτε εσείς, θα βγουν… τα προβλήματα του Πειραιά» απάντησε ο Γιάννης Πρετεντέρης, με τον υποψήφιο ή να μην αντιλαμβάνεται την ειρωνεία ή να είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στο ίδιο πληκτικό μοτίβο: «Δεν απευθύνομαι μόνο στον νεοδημοκράτη. Η ΝΔ είναι μαζί μου, όμως δεν μου φτάνει αυτό, θέλω να κοιτάζω όλους τους Πειραιώτες στα μάτια, να βοηθήσω στην ανόρθωση της πόλης μας, γιατί από εμένα κάτι προσδοκούν, γιατί είμαι παππούς και πρέπει να πηγαίνω τα εγγόνια μου σε μια σωστή παιδική χαρά…». Λόγια-κονσέρβα, χιλιοειπωμένα σε προηγούμενες αναμετρήσεις, από άλλους υποψηφίους που προσδοκούσαν διακαώς να σώσουν την πόλη τους- και την ξέχασαν μόλις εξελέγησαν. Ο Μιχαλολιάκος δεν θα είναι σαν εκείνους; Θα δείξει όταν και αν… Η τηλεοπτική γλώσσα του όμως δεν έπειθε. Ηταν ο τρόπος που μιλούσε, σαν να παπαγάλιζε το μάθημά του.

Είναι και η δηλωμένη κομματική ταυτότητά του, που δεν του επιτρέπει να εμφανίζεται ξαφνικά «καθαρός», απελευθερωμένος από ιδεολογίες και υποχρεώσεις. Ειδικά όταν απέναντί του έχει έναν αντάρτη του κόμματός του. «Τι σας χωρίζει με τον Πέτρο Μαντούβαλο;» τον ρώτησε η Ολγα Τρέμη, για να μην πάρει απάντηση. «Τι σας χωρίζει με τον κ. Μαντούβαλο;» ξαναρώτησε ο Πρετεντέρης. «Τίποτε» απάντησε ο Μιχαλολιάκος, «εγώ θέλω η πόλη μου…». «Αφού δεν σας χωρίζει τίποτε, τότε γιατί κατεβαίνετε;» τον ειρωνεύτηκε εκ νέου ο δημοσιογράφος. Ο υποψήφιος δήμαρχος και πάλι δεν αντέδρασε. Συνέχισε να απαγγέλλει: «Εγώ θέλω η πόλη μου…».

ΥΓ.: Στους επερχόμενους κυριακάτικους «Πρωταγωνιστές» (Μega) του Σταύρου Θεοδωράκη συνάντηση Γρηγόρη Ψαριανού και Αδωνη Γεωργιάδη. Για κάτι τέτοια… πολιτικά παράλογα αξίζει η τηλεόραση!