Σύνοδος και «Αντισύνοδος» στο Ρέθυμνο

Τις προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας

Τις προτάσεις για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ παρουσιάζει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στην 65η σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο. «Αντισύνοδο» διοργανώνουν φοιτητικές οργανώσεις και καθηγητές που αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο.

Τις προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας | tovima.gr

Τις προτάσεις για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο παρουσιάζει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη σύνοδο των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο.

Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη Σύνοδο εξέφρασε η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Όπως τονίζει, οι μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν ως στόχο να πλήξουν το δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να συρρικνώσουν την κρατική επιχορήγηση και να προλειάνουν το έδαφος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Φοιτητές, σπουδαστές και καθηγητές ΔΕΠ από Σχολές όλης της χώρας υποδέχονται με μια «Αντισύνοδο», τη σύνοδο των πρυτάνεων και εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας.

Το Σάββατο, με κάλεσμα και προς την κοινωνία του Ρεθύμνου οι φοιτητικές παρατάξεις και οι σύλλογοι καθηγητών οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας και για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αυστηρά μέτρα φρούρησης εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk