Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να χορηγήσουν στο Πακιστάν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά την τελευταία ημέρα διμερούς συνόδου στην Ουάσινγκτον.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν τη βοήθεια στο Πακιστάν και χαιρέτισε τις προσπάθειες της πακιστανικής κυβέρνησης κατά των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν στενότερο εταίρο (από το Πακιστάν) σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Η βοήθεια θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο και θα προστεθεί σε πακέτο βοήθειας ύψους 7,5 δισ. δολαρίων που έχει ήδη εγκριθεί και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε έργα υποδομών, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και για τις ανάγκες της σε θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Ομπάμα θα ξεκαθαρίσει στο Πακιστάν ότι περιμένει να κάνει περισσότερα βήματα στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών.

Σε μία άλλη εξέλιξη, εννέα άτομα σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις κατά τζαμιού και ομάδας στρατιωτών στο Πακιστάν.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη βόμβας σε τέμενος της Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ενώ έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην περιοχή των φυλών Ορακζάι.