Μπαν Γκι-μουνΖήτησε από Χριστόφια και Έρογλου συγκεκριμένη πρόοδο στο περιουσιακό

Επιβράδυνση στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό διαπιστώνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την Πέμπτη με τους Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου τούς προέτρεψε να πετύχουν συγκεκριμένη πρόοδο στις τρέχουσες συζητήσεις για το περιουσιακό, προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική στην ειρηνευτική διαδικασία.

<b>Μπαν Γκι-μουν</b>Ζήτησε από Χριστόφια και Έρογλου συγκεκριμένη πρόοδο στο περιουσιακό | tovima.gr

Επιβράδυνση στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό διαπιστώνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε χθες με τους Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου τούς προέτρεψε να πετύχουν συγκεκριμένη πρόοδο στις τρέχουσες συζητήσεις για το περιουσιακό, προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού συνομίλησε με τους δύο ηγέτες, εν όψει της επικείμενης έκθεσής του για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, τους κάλεσε πετύχουν «συγκεκριμένη πρόοδο» στο περιουσιακό ζήτημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Μπαν συζήτησε με τους Δημ.Χριστόφια και Ντ.Έρογλου την «κατάσταση των συνομιλιών» που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις» στις διαπραγματεύσεις, μέσω του Ειδικού Σύμβουλού του, και θα εκδώσει «έκθεση προόδου» τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk