Κλειστά είναι από σήμερα και μέχρι την Κυριακή τα περίπτερα σε 45 νομούς της χώρας, εξαιτίας της απεργίας των περιπτερούχων, στην οποία όμως δεν συμμετέχουν οι επαγγελματίες της πρωην περιφέρειας πρωτευούσης.

Η ΓΣΕΒΕΕ που στηρίζει την απόφαση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων για τριήμερη απεργία δηλώνει, με ανακοίνωσή της, ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αναθεωρήσει τη σχετική νομοθεσία για το φόρο στα καπνικά, συνέπεια του οποίου ήταν η μείωση από 8% σε 2% του ποσοστού κέρδους των περιπτερούχων. Το 60% του τζίρου των λιανοπωλητών καπνικών προέρχεται από αυτά τα προϊόντα και εκτιμάται ότι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε σταδιακή συρρίκνωση και εξαφάνιση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι νόμοι πριν ψηφισθούν πρέπει πρώτα να αξιολογούνται για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα και με βασική αρχή της Ε.Ε., την οποία είχε αποδεχτεί η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προεκλογικά. Να σημειωθεί ότι η αύξηση του φόρου αυτού δεν επέτυχε και τους προσδοκώμενους οικονομικούς στόχους. Απαιτείται εδώ και τώρα να δοθεί λύση προκειμένου να μην οδηγηθούν σε εξαφάνιση 30.000 επαγγελματίες του κλάδου αυτού», σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.