Φαρμακοποιός του Λαυρίου έχει μπει στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της «ταφής» εκατοντάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε «πηγάδι» της περιοχής. Χθες υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με σπηλαιολόγους ανέσυραν από τη στοά τέσσερις μαύρες σακούλες γεμάτες με φάρμακα. Οι δύο από αυτές είχαν πεταχτεί προσφάτως.

Από τις συσκευασίες φαρμάκων είχαν αφαιρεθεί οι ταινίες γνησιότητας οι οποίες περιλαμβάνουν μοναδικό σειριακό αριθμό σε κάθε μία. Οι άλλες δύο σακούλες, οι οποίες περιείχαν φάρμακα με τους σχετικούς κωδικούς, εντοπίστηκαν σε βάθος 80 μέτρων. Επίσης βρέθηκαν πολλά άλλα φάρμακα σε αποσύνθεση και απαιτείται ειδική επιχείρηση για την ανάσυρσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φάρμακα διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από αυτά των νοσοκομείων και στην πλειονότητά τους είναι ακριβά. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία χορηγούνται συμπληρωματικά για γαστροπροστασία σε χρονίως πάσχοντες οι οποίοι έχουν μηδενική συμμετοχή στην αγορά του φαρμάκου.

Παράγοντες του υπουργείου Εργασίας έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο φαρμακοποιός συνεργαζόταν με γιατρό ο οποίος συνταγογραφούσε τα συγκεκριμένα σκευάσματα στους ασθενείς. Επίσης εκτιμούν ότι το νέο σκάνδαλο έχει άμεση σχέση με αυτό που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δύο μήνες. Και τότε είχαν εντοπιστεί πεταμένα ακριβά φάρμακα σε άλλο «πηγάδι» κοντά σε αυτό που αποκαλύφθηκε προχθές από άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το ζήτημα και τόνισε ότι «θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την πάταξη της διαφθοράς στο φάρμακο» . Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών δηλώνουν ότι αναμένουν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ζητούν σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες για φαρμακοποιούς να διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία στους συλλόγους προκειμένου να παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.