«Γιατί δεν σκύβετε πάνω από τον πολίτη, πάνω από τον μετανάστη;» ρώτησε ο Γιώργος Οικονομέας τη Βάσια Τριφύλλη , υποψήφια με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη . «Η Βάσια προσωπικά δεν σκύβει; Πρόσεξε, γιατί θα θυμώσω πολύ!» ακκίστηκε η ηθοποιός, για να συνεχίσει «προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους μετανάστες, υιοθέτησα κόρη από τη Ρουμανία και ζω με μια Βουλγάρα». Οπότε, ως… βαθιά γνώστρια της κατάστασης, έχει εκπονήσει αυτομάτως και πρόγραμμα για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης; Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης στο Μega.

«Το γραφείο μου είναι στο κέντρο και ομολογώ ότι όταν πηγαίνω καρδιοχτυπώ» είπε η ηθοποιός. «Η εισροή, όμως, μεταναστών δεν αφορά κανένα δήμαρχο. Και η Δημοτική Αστυνομία, όποιος δήμαρχος και αν έρθει, τι να κάνει, όταν στατιστικά, καθημερινώς, εισρέει από τα σύνορα μια… ολόκληρη Λάρισα;». Οπότε, ας κόβει απλώς πρόστιμα στα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα· αυτό αρκεί.

Λίγο πριν, στη ΝΕΤ, ο Αδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον ΛΑΟΣ, επαναλάμβανε τις υποσχέσεις του για εξυγίανση του Κέντρου, αν εκλεγεί, δοκιμάζοντας εκ νέου τις αντοχές μας στην πολλών ντεσιμπέλ καρτουνίστικη φωνή του: «Να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία! Λαθρομετανάστες! Η λέξη είναι ελληνική:λάθρο και μετανάστης. Δηλαδή παράνομος! Είναι παράνομοι, κάτι πρέπει να γίνει!». Στα κανάλια η συζήτηση φουντώνει. Ο ένας πετάει τις ευθύνες στον άλλο, οι υπουργοί στους δημάρχους, οι δήμαρχοι στους υπουργούς, οι υποψήφιοι λένε τα δικά τους. Στείρος φανατισμός (α λα «πας μη Ελλην βάρβαρος»), ψευτοπροοδευτισμός, paroles, paroles, paroles… Κυρίως, η θλιβερή αίσθηση ότι το Κέντρο θα συνεχίσει να πεθαίνει και μετά τις εκλογές, αφού κανένας δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει κάτι.