Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία της στον εφέτη ειδικό ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Γιάννη Φιοράκη, η εφοριακός Αντωνία Μάρκου, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία σε βάρος της κ. Μάρκου αφορά λογαριασμό που άνοιξε το 1993 και διατήρησε ως το 2003 στην τράπεζα UPS στην Ελβετία, τον οποίο διαχειριζόταν ο πρώην διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas Ηλίας Γεωργίου.

Από το λογαριασμό αυτό εμβάστηκαν το 1998, συνολικά 200.000 ευρώ από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens που είχαν τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό κ. Τάσο Μαντέλη.

Η κ. Μάρκου έχει υποστηρίξει από την αρχή ότι είχε ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό ύστερα από παρότρυνση προσωπικού της φίλου και συμφοιτητή του κ. Γεωργίου και ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με την κίνησή του.

Σήμερα, προσκομίστηκε στους ανακριτές η απόδειξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατοβολή από τον κ. Μαντέλη του ποσού των 200.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί ως εγγύηση μετά την απολογία του για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσοδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Μαντέλης έχει αφεθεί ελεύθερος με τον επιπλέον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.