Νέα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ιδρυτική διακήρυξη με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και χωρίς αόριστες αναφορές. Φαντασμαγορικά σκηνικά με χρήση νέων τεχνολογιών. Και συγκεντρωμένοι οπαδοί, τόσοι πολλοί, όσους δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτά θα είναι θα βασικά συστατικά που θα συνθέσουν την ανακοίνωση του νέου κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί για τη Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μάντμιντον στο Γουδή. ?

«Τα νέα κόμματα γεννιούνται από τη βάση»

τονίζει αυτές τις ημέρες στους συνομιλητές της, πληροφορώντας τους ότι ο στόχος της είναι να συγκεντρωθούν αυτή την ημέρα πάνω από 5.000 οπαδοί του νέου κόμματος, ενώ θα μπορούσε να αποφύγει μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση μόλις μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα θα βρίσκονται δίπλα της μόνον οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές κκ. Κ. Κιλτίδης και Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης, ο πρώην υπουργός κ. Ανδρ. Ανδριανόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Υγείας και Αμυνας του ΠαΣοΚ κ. Θ. Κοτσώνης, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια συνομιλεί τακτικά με την κυρία Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη δεν επιθυμεί προς το παρόν να στοιχηθούν δίπλα της εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, παρ’ ότι πιστεύει ότι υπάρχουν ορισμένοι που θα την ακολουθούσαν αμέσως.

Οπως υποστηρίζουν βουλευτές που διατηρούν τακτικές επαφές μαζί της, η κυρία Μπακογιάννη διαθέτει οκτώ – δέκα βουλευτές που θα ήταν πρόθυμοι να ανεξαρτητοποιηθούν αμέσως και να συγκροτήσουν μαζί με την ίδια και τους άλλους δύο ανεξάρτητους βουλευτές μια ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, με δικαιώματα ίσα με αυτά που έχουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Δεν θα το πράξει όμως κανείς σε πρώτο χρόνο, για να μην κατηγορηθούν οι ίδιοι αλλά και η πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι στήνουν μια νέα αποστασία, κατακερματίζοντας την παράταξη που τους ανέδειξε. «Οι βουλευτές αυτοί θα εξαντλήσουν τη θητεία τους στη Βουλή υπό τη στέγη της ΝΔ τιμώντας την εντολή εκλογής τους και θα ενσωματωθούν στο νέο κόμμα λίγο πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές» υποστηρίζουν οι συνομιλητές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. «Τώρα αν νιώσουν στο μέλλον οι ίδιοι ανεπιθύμητοι στη ΝΔ ή αν διαγραφούν από τον κ. Σαμαρά επειδή θα διαφωνήσουν με ορισμένες επιλογές του, αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα, αφού η πρωτοβουλία θα ανήκει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως» προσθέτουν.

Της λείπει ένας βουλευτής ?

Ακόμη και μετά την ανακοίνωση του κόμματός της, η κυρία Μπακογιάννη θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ανεξαρτήτων της Βουλής, μαζί με τους κκ. Μαρκογιαννάκη και Κιλτίδη, τους τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και τους τρεις διαγραμμένους από το ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, επειδή οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 10, έχουν ίσα δικαιώματα με τα άλλα κόμματα, όπως για παράδειγμα να εκπροσωπούνται στη Διάσκεψη των Προέδρων και να υποβάλλουν ερωτήσεις προς το Πρωθυπουργό. (Η κυρία Μπακογιάννη έχει ήδη υποβάλει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τους συνταξιούχους). Τα δικαιώματα αυτά θα χαθούν αν οι βουλευτές μείνουν εννέα _ και αυτό είναι πιθανό να συμβεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον εκλεγεί ο κ. Ι. Δημαράς Περιφερειάρχης Αττικής και τη θέση του καταλάβει ο κ. Στ. Τζουμάκας ο οποίος, φυσικά, θα ενταχθεί στην ΚΟ του ΠαΣοΚ!

Σε αυτή την περίπτωση η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (όπως και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές) θα βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση. Αλλά όπως διαβεβαιώνουν πολιτικοί φίλοι της κυρίας Μπακογιάννη και για αυτή την περίπτωση η λύση έχει ήδη βρεθεί. «Ενας από τους πιστούς βουλευτές της που παραμένουν στη ΝΔ θα επιδιώξει την καρατόμησή του ή θα μεταπηδήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ανεξαρτήτων ένας βουλευτής του ΛΑΟΣ» υποστηρίζουν οι καλώς γνωρίζοντες, φωτογραφίζοντας καθαρά τον κ. Μ. Βορίδη του οποίου το χάσμα με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη ολοένα και βαθαίνει…

«Ο,τι έχει γραφεί δεν έχει σχέση»

Ειδική και απολύτως μυστική προετοιμασία για την εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου πραγματοποιείται για το στήσιμο των κεντρικών πλακάτ και του φόντου μπροστά από το οποίο θα μιλήσει η κυρία Μπακογιάννη, καθώς εκεί θα αποκαλυφθεί και το όνομα του κόμματος το οποίο αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό _ το γνωρίζουν μόνον οι απολύτως έμπιστοι συνεργάτες της. «Τα όσα έχουν γραφεί μέχρι σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις και τις αποφάσεις της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το όνομα και το έμβλημα του κόμματος θα αποτελέσουν εκπλήξεις που θα συζητηθούν ευρέως τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.