Σφοδρό φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετου και της βουλευτού του ΚΚΕ κυρίας Λιάνας Κανέλλη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού σχετικά με τη χρηματοδότηση των ερευνητικών κέντρων.

Ηταν στη φάση της δευτερολογίας του υφυπουργού, όταν η κ. Κανέλλη τον διέκοπτε συνεχώς. Τότε ο κ. Πανάρετος της είπε: «Εγώ ξέρω ότι ο τρόπος που μιλάνε οι κομμουνιστές είναι πάντα σοβαρός, ενώ σέβονται τον συνομιλητή τους. Δεν ξέρω, αν ισχύει και για τους εκ μεταγραφής κομμουνιστές.»

«Εσείς δεν είστε Πανάρετος, αλλά πανάρετα πανάθλιος» του απάντησε η βουλευτής, για να ξεκινήσει ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με ανοικτό το μικρόφωνο μόνον του υφυπουργού.

Ο υφυπουργός ζήτησε από το προεδρείο να τον προστατεύσει, αλλά η προεδρεύουσα κυρία Ροδούλα Ζήση, δεν κατάφερε να σταματήσει τη βουλευτή.

– «Δέχομαι προσωπική επίθεση, προσβάλετε το κόμμα σας» ακούστηκε να λέει ο κ. Πανάρετος, ενώ η κ. Κανέλλη του έλεγε: «Αν εσύ νοιώθεις τύψεις που δεν έγινες κομμουνιστής, μην κατηγορείς εμένα, επειδή έχεις ενσωματωθεί στο σύστημα».

– «Δεν είναι τηλεόραση εδώ» συνέχισε ο υφυπουργός, ενώ η κ. Κανέλλη ακούσθηκε να λέει ότι «εκείνος είναι που κάνει το σώου και είναι πανάθλιο».

Τελικά επήλθε μετά από ώρα η ηρεμία, άλλα όλοι οι διάλογοι διεγράφησαν με εντολή της προέδρου από τα πρακτικά.