Το 32% των ερωτηθέντων πολιτών σε έρευνα της GPO που παρουσιάστηκε απόψε στο Mega, κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 66,8% έχει αρνητική άποψη. Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε 56,4% θετικό και 41,8% αρνητικό.

Σε ότι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, οι θετικές γνώμες για το έργο της ανέρχονται σε 28,8% και οι αρνητικές σε 69,4%.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος, η εικόνα της κυβέρνησης έχει επιδεινωθεί, ενώ η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένει ίδια.

Σε ότι αφορά την εικόνα του πρωθυπουργού τα θετικά ποσοστά ανέρχονται σε 39,8% ενώ τα αρνητικά σε 58,9% με τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνται σε 68% θετικά και 31% αρνητικά.

Αναφορικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τα θετικά ποσοστά ανέρχονται σε 37,1% και τα αρνητικά σε 60,8%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα θετικά ποσοστά είναι 70,5% και τα αρνητικά 27,4%.

Επίσης, 16,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δικό της σχέδιο στην οικονομία, με Επίσης, 16,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δικό της σχέδιο στην οικονομία, με το 77,5% να εκτιμά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τις εντολές του Μνημονίου.

Ποσοστά σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης
Με 19,5% προηγείται ο Γιάννης Δημαράς για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε απόψε στο Mega, ενώ ακολουθούν ο κ. Σγουρός με 17,1%, ο κ. Κικίλιας με 16,2%, ο κ. Παφίλης με 9,1% οι κκ Μητρόπουλος και Γεωργιάδης με 8%, ο κ. Ψαριανός με 2,9%, ο κ. Αλαβάνος με 2,8% και ο κ. Διάκος με 1%.

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της GPO, κ. Θεοδωρικάκος, οι απαντήσεις έχουν ληφθεί από το 70% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Η διαφορές μεταξύ του κ. Δημαρά και του κ. Σγουρού διαφοροποιούνται πολύ στον β’ γύρο καθώς ο κ. Δημαράς προτιμάται από το 51,9% των ερωτηθέντων, με τον κ. Σγουρό να ακολουθεί με 27,6%.

Τα ποσοστά της παράστασης νίκης διαμορφώνονται σε 28 για τον κ. Δημαρά και 22 για τον κ. Σγουρό.

Σε ότι αφορά τον δήμο Αθηναίων, στον α’ γύρο τα δημοσκοπικά ποσοστά του κ. Κακλαμάνη ανέρχονται σε 37,1%, ακολουθεί ο κ. Καμίνης με 27,2% και στη συνέχεια ο κ. Σοφιανός με 10,8% και η κ. Πορτάλιου με 6,3%.

Στον δεύτερο γύρο ο κ. Κακλαμάνης προτιμάται από το 42% των ερωτηθέντων με τον κ. Καμίνη να συγκεντρώνει δημοσκοπικό ποσοστό της τάξεως του 35,1%.

Ο κ. Μίχας προηγείται δημοσκοπικά στον Πειραιά με 34,1% και δεύτερο τον κ. Μαντούβαλο με 19%, ενώ ακολουθούν ο κ. Μιχαλολιάκος με 16,2%, η κ. Παντελάκη με 11%, η «Συμμαχία για τον Πειραιά» με 6% (ο επικεφαλής της Νίκος Λεγάκης, απεβίωσε προχθές) και ο κ. Καλογερόγιαννης με 2%.

Στον β’ γύρο ο κ. Μίχας συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις με 46%, με τον κ. Μιχαλολιάκο να συγκεντρώνει το 28,2% των ερωτηθέντων.

Τα ποσοστά της παράστασης νίκης διαμορφώνονται σε 42 για τον κ. Μίχα και 35 για τον κ. Μαντούβαλο.

Ο κ. Γκιουλέκας προηγείται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων στην Θεσσαλονίκη με 35,5% έναντι του κ. Μπουτάρη που συγκεντρώνει το 32% και ακολουθούν ο κ. Ζαριανόπουλος με 3,5% και ο κ. Μηταφίδης με 2,6%.

Τέλος, στον β’ γύρο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τα ποσοστά των κκ Γκιουλέκα και Μπουτάρη διαμορφώνονται σε 41,3% και 38,9% αντίστοιχα.