Με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές προς 1

EurobankΑπορροφά την εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι διοικήσεις της Eurobank και της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές Δίας προς 1 μετοχή Eurobank.

<b>Eurobank</b>Απορροφά την εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας | tovima.gr

Tη θυγατρική της εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Δίας απορροφά η τράπεζα Eurobank. H σχέση ανταλλαγής προβλέπει 6,2 μετοχές του Δία για 1 μετοχή της τράπεζας. Η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε επειδή η μετοχή του Δία αν και είχε αξοσημείωτες επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, διαπραγματεύονταν με σημαντική έκπτωση (discount) σε σχέση με την πραγματική της αξία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το discount αυτό ήταν 43%. Παράλληλα, η μετοχή δεν είχε ικανοποιητική εμπορευσιμότητα. Με τη συγχώνευση οι μέτοχοι του Δία θα αποκτήσουν μια μετοχή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με υψηλή εμπορευσιμότητα.

Από την αρχή του έτους η αξία του χαρτοφυλακίου του Δία έχει ενισχυθεί κατά 2,36%, ενώ ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έχει υποχωρήσει κατά 27%. Αμεσα η Eurobank ελέγχει το 25% του Δία.

Από την άλλη πλευρά, η επικείμενη συγχώνευση απαξιώνει περαιτέρω τον κλάδο των ΕΕΧ αφού πλέον αυτός θα αποτελείται από 4 εταιρείες (Aνδρομέδα, Euroline, Interinvest, Αιολική) με συνολικό ενεργητικό 113 εκατ. ευρώ, όσο π.χ.η κεφαλαιοποίηση της Creta Farm.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk