Στο στόχαστρο των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας μπαίνουν πλέον οι χούλιγκαν των ομάδων που «πρωταγωνιστούν»- και ειδικότερα όσοι έχουν καθοδηγητικό ρόλοσε επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων μετά την ανεύρεση μίνι οπλοστασίων σε συνδέσμους οπαδών ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Οπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «συνήθως στον χώρο των οργανωμένων οπαδών ισχύει ο “νόμος της σιωπής” και δεν αποκαλύπτεται ποιοι συμμετέχουν σε επεισόδια και γενικότερα σε επιθέσεις σε συνδέσμους φίλων αντίπαλων ομάδων. Ωστόσο εμείς μέσα από έρευνα έχουμε ταυτοποιήσει τα άτομα αυτά και είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή τους».

Η έρευνα στους συνδέσμους της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και του Παναθηναϊκού στον Αγιο Δημήτριο έγινε ύστερα από πληροφορίες που είχαν αξιωματικοί του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, σύμφωνα με τις οποίες χούλιγκαν ομάδων προετοιμάζονται για επεισόδια και ειδικότερα για επιθέσεις σε συνδέσμους οπαδών «αντίπαλων» ομάδων. Ειδικότερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συγκέντρωση «πολεμοφοδίων» όπως μαχαίρια, ρόπαλα, σφυριά, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων τύπου στυλό, καθώς και υλικών για κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών.

Ετσι το βράδυ της Τρίτης, παρουσία εισαγγελέων, έγινε η «έφοδος» των αστυνομικών κατά την οποία συνελήφθησαν έξι άτομα, ηλικίας 21-32 ετών, ενώ κατηγορούνται άλλα δύο άτομα που δεν συνελήφθησαν. Κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν οι υπεύθυνοι των συνδέσμων. Από τους κατηγορουμένους κανείς δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή εκρηκτικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

Στους τρεις από τους τέσσερις συνδέσμους βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο, ωστόσο τα ευρήματα δεν εντυπωσίασαν τους αστυνομικούς καθώς, όπως λένε, «έπειτα από κάθε έρευνα σε τέτοιους χώρους βρίσκουμε παρόμοια αντικείμενα».

Επίθεση σε σύνδεσμο του ΠΑΟ
Αμετανόητοι οι χούλιγκαν, καθώς 24 ώρες μετά τον έλεγχο των αστυνομικών στον σύνδεσμο φίλων του Παναθηναϊκού στην οδό Μεγαλουπόλεως στον Αγιο Δημήτριο άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στον συγκεκριμένο χώρο. Χθες το απόγευμα περίπου 30 άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα χρησιμοποιώντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του συνδέσμου, καθώς και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε ένα παρακείμενο περίπτερο. Στη συνέχεια ετράπησαν σε φυγή.