«Οργισμένος» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης για τη δυσμενή εξέλιξη της επένδυσης στον Αστακό, εγκαλώντας την κοινοπραξία των εταιρειών που θα αναλάμβανε το έργο της εγκατάστασης τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ως «μη σοβαρή». Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση και διαφάνεια στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων (fast track) ο κ. Παμπούκης επιτέθηκε κατά όσων «επιχαίρουν για το “ναυάγιο” της επένδυσης». Οπως είπε, «φυσικά και δεν επιχαίρω για αυτή την εξέλιξη,αντίθετα είμαι ιδιαίτερα οργισμένος, αλλά παρασυρθήκαμε καθώς είχαμε να κάνουμε με δύο πολύ σημαντικές εταιρείες με διεθνές κύρος», κάτι ωστόσο που «δεν αποδείχθηκε στην πράξη».

Προσερχόμενος στη Βουλή ο κ. Παμπούκης σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Δεν το πιστεύω τέτοιο ρεσιτάλ μη σοβαρότητας» . Ερωτηθείς μάλιστα αν θα γίνει η συγκεκριμένη επένδυση σε κάποια άλλη χώρα, απάντησε εμφανώς ενοχλημένος από τη στάση των επενδυτών: «Ας πάνε όπου θέλουν, δεν ενδιαφέρει αυτό τη χώρα μας».

«Για μία φορά η ελληνική πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στις επικρίσεις για «φιάσκο» και επισημαίνοντας: «Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο να υπάρχει τέτοια έλλειψη σοβαρότητας, να έρχονται σε ένα “λαβωμένο” κράτος να κάνουν επενδύσεις και να μην τα έχουν βρει μεταξύ τους».