«Πρέπει να πετύχουμε και να πάμε καλά στις εκλογές. Το παλεύουμε και θα δικαιωθούμε» είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς σε τακτικούς συνομιλητές του. Παρά την αισιοδοξία του, εμφανίστηκε πρόσφατα σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του, αρκετά ειλικρινής και δεν δίστασε να καυτηριάσει, την ραθυμία που επιδεικνύουν αρκετά προβεβλημένα στελέχη για τη στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ.

Με αρκετή δόση ειλικρίνειας, έφθασε στην…«έκρηξη», τόσο για την «γραφειοκρατία» του κόμματος που αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια που καταβάλλει προσωπικά, όσο και για την ελάχιστη πολιτική βοήθεια που δίνουν πολλά στελέχη. «Παλεύει μόνος του. Η βοήθεια είναι μηδαμινή» λένε μέλη της «προεδρικής φρουράς».

Ο κ. Σαμαράς είναι το κεντρικό πρόσωπο της «γαλάζιας» εκστρατείας και κυριολεκτικά πρόκειται για παράσταση για ένα ρόλο και γι’ αυτό δίνει έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Δική του ήταν η ιδέα να επισκέπτεται όλα τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα των πόλεων που περιοδεύει, για να πιάνει, όπως λέει, το σφυγμό της αγοράς.

«Πιάστηκα,

τα πόδια μου πονάνε από το περπάτημα» είπε προ ημερών μετά από μια ιδιαίτερα κοπιαστική περιοδεία ο κ. Σαμαράς. Μόλις είχε ολοκληρώσει μια ακόμη επίσκεψή του σε δήμο της Αττικής, όπου περπάτησε σε όλο το εμπορικό κέντρο και μίλησε σχεδόν με όλους τους καταστηματάρχες. «Το απολαμβάνει, παρά την κούραση και το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα που έχει» έλεγε τακτικός του συνομιλητής.

Στη Ρηγίλλης κυρίαρχη είναι η άποψη, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η προσωπική μάχη και το στοίχημα του κ. Σαμαρά, ενώ πολλοί δεν διστάζουν να τονίσουν τη χαμηλής έντασης προσπάθεια που καταβάλλουν αρκετά στελέχη της ΝΔ. «Έπρεπε να φθάσουμε δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για να αρχίσουν να ασχολούνται και να ξεκινήσουν τις περιοδείες» έλεγε πικρόχολα βουλευτής της ΝΔ, εκ των σκληρών υποστηρικτών του κ. Σαμαρά.

Στο στενό κύκλο των υποστηρικτών του, επισημαίνεται ότι «το δυνατό χαρτί του κόμματος πλέον είναι ο Σαμαράς» και ένας εκ των πιο τακτικών συνομιλητών του έλεγε: «είναι το μόνο καθαρό πουκάμισο στην ντουλάπα της ΝΔ, τουλάχιστον ας το διαφυλάξουμε». Άλλος, σημείωνε με χιούμορ, θέλοντας να τονίσει την απουσία από την πρώτη γραμμή αρκετών στελεχών, ότι ο πιο συνεπής βουλευτής στην μάχη των εκλογών είναι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

«Ο Σαμαράς δίνει μια προσωπική πολιτική μάχη»

λένε όσοι τον συναντούν το τελευταίο διάστημα και σημειώνουν ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών της εκλογικής αναμέτρησης, της πρώτης που δίνει ως επικεφαλής του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ όπως έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητές του, θέλει να «γυρίσει το παιχνίδι» και έως τις εκλογές δεν θα αφήσει, όπως σημειώνει, τίποτα αναπάντητο. Οι ήπιοι τόνοι ανήκουν στο παρελθόν και η κεντρική γραμμή είναι «γενική επίθεση», με διμέτωπο πόλεμο, τόσο προς το ΠαΣοΚ, όσο και προς το ΛΑΟΣ και τον κ. Γ. Καρατζαφέρη.