«Καμία αρμοδιότητα δεν είχε ο υπουργός Απασχόλησης σύμφωνα με νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για τον σχεδιασμό, την έκδοση, την διαπραγμάτευση, την κυκλοφορία, την αγορά ή την πώληση ομολόγων», δήλωσε ο πρώην υπουργός και νυν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση.

«Ακολούθησα όλες τις υπάρχουσες και ισχύουσες νομικές διατάξεις και εφάρμοσα επακριβώς και με προσήλωση την υφιστάμενη νομοθεσία, για αυτό και ουδείς ανέμιξε ή ενέπλεξε οπουδήποτε το όνομα μου, σε όλα τα επίπεδα της έρευνας, είτε αφορά σε πράξη, είτε σε παράλειψη», τόνισε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και πρόσθεσε:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Απασχόλησης θεώρησα ως άμεση προτεραιότητα την συνολική νομοθετική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του όλου συστήματος, για αυτό συγκρότησα Ειδικές Επιτροπές με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες κατέληξαν σε ολοκληρωμένες προτάσεις που δεν πρόλαβα να τις νομοθετήσω, λόγω των αλλαγών που έγιναν στην κυβέρνηση».

Την προηγούμενη ημέρα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατέθεσε στην Εξεταστική ότι δεν είχε γνώση, ούτε αρμοδιότητα, ούτε χειρίστηκε την υπόθεση των ομολόγων.

Ο κ. Αλογοσκούφης, με υπόμνημά του, ισχυρίστηκε ότι «οι αρμοδιότητες για τα θέματα έκδοσης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου τα οποία περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό αποκλειστικά σε υφυπουργούς».