Την επέκταση των Ελληνικών Πετρελαίων στο φυσικό αέριο σχεδιάζει η διοίκηση του ομίλου. Χθες ο πρόεδρος των ΕΛΛΠΕ κ. Τ. Γιαννίτσης εξέφρασε προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και το αυξανόμενο ενδιαφέρον του ομίλου για τη ΔΕΠΑ, στην οποία ήδη συμμετέχει με 35%, εν όψει των διεργασιών ιδιωτικοποίησης της εταιρείας που ξεκινούν και μάλλον θα ολοκληρωθούν το 2011. Παράλληλα, τα ΕΛΛΠΕ υπέβαλαν προσφορά για το μειοψηφικό πακέτο της ΕΠΑ Αττικής, όπου το 51% κατέχει η ΔΕΠΑ.

Μη δεσμευτικές προσφορές για το ίδιο πακέτο υπέβαλαν επίσης οι εταιρείες Ελλάκτωρ, Μ και Μ Gaz (Μυτιληναίος- Μότορ Οϊλ), Ιντρακόμ-Ιντρακάτ, Προμηθέας Γκαζ και ΕΝΙ. Μέτοχοι της ΕΠΑ Αττικής είναι η ΔΕΠΑ με 51% και η Αttiki Denmark με 49%, η οποία έχει και τη διοίκηση. Οι μέτοχοι της Αttiki Denmark είναι η Shell Gas & Ρower και η αμερικανική Duke Εnergy Corp., η οποία αποφάσισε προσφάτως στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρηματικού ανασχεδιασμού της να αποσυρθεί από την Αttiki Denmark και να επικεντρωθεί στην αμερικανική αγορά, αφήνοντας ενέχυρο τις μετοχές της έναντι δανείου στην Αγροτική Τράπεζα. Δυνητικά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει προσφορά και για το μερίδιο της Shell.

Η ΕΠΑ Αττικής μέσα στο 2010 προσέλκυσε 20.000 νέους καταναλωτές που αντιστοιχούν σε επιπλέον πωλήσεις 330 εκατ. κυβικών μέτρων με αύξηση της τάξεως του 20%. Ηδη με το φυσικό αέριο έχουν συνδεθεί περίπου 220.000 νοικοκυριά και περίπου 250 βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην Αττική.