Χοακίν ΑλμούνιαΥπάρχουν «σοβαρές δυσκολίες» για τη συγχώνευση Aegean και Olympic

«Σοβαρές δυσκολίες» αντιμετωπίζει το σχέδιο συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines SA και Olympic Air SA, όπως αποκάλυψε σήμερα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια. Oπως είπε, σύμφωνα με το «Bloomberg», «η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κατέχουν μερίδιο το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά της Ελλάδας».

«Σοβαρές δυσκολίες» αντιμετωπίζει το σχέδιο συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Aegean Airlines SA και Olympic Air SA, όπως αποκάλυψε σήμερα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια.

Oπως είπε, σύμφωνα με το «Bloomberg», «η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κατέχουν μερίδιο το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά της Ελλάδας». Η αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε. αναμένεται να αποφανθεί για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών έως τις 12 Ιανουαρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει έρευνα για τη συγκεκριμένη συγχώνευση από τις 30 Ιουλίου.

Ο κ. Αλμούνια δήλωσε ότι η προτεινόμενη συναλλαγή «παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες» με την προσπάθεια εξαγοράς της Aer Lingus Group Plc. από την Ryanair Holdings Plc, η οποία τελικώς δεν εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2007.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk