Ζουμ στις ψυχές των δημοσιογράφων, των ρεπόρτερ και των φωτορεπόρτερ κάνει με το έργο του «Στοπ καρέ» (πρωτότυπος τίτλος «Τime Stands Still») ο Ντόναλντ Μάργκιουλις . Με βασική ηρωίδα μια φωτογράφο, τη Σάρα, ο αμερικανός συγγραφέας αναφέρεται στον άνθρωπο ο οποίος, αν και καθορίζεται από την επαγγελματική του ταυτότητα, κρύβει πίσω του έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο ερωτήματα και προβληματισμούς.

Η Νικαίτη Κοντούρη που ανέλαβε να το σκηνοθετήσει κάνει λόγο για ένα σύγχρονο έργο που «αναρωτιέται και προβληματίζεται για όλα αυτά που ζούμε σήμερα, μέσα από τη ματιά των ρεπόρτερ. Μέσα από γεγονότα και στιγμές που ζουν οι ήρωεςσε πολέμους και βομβαρδισμούς βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν,να αλλοιώνονται. Και αναρωτιούνται για το μέλλον της ανθρωπότητας, νιώθουν ενοχή για την αδυναμία τους να προσφέρουν, ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρουν με τον τρόπο τους τα νέα σε όλον τον κόσμο».

Μέσα στο κυκλικό και γεμάτο οθόνες σκηνικό που υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας παίρνουν θέση οι τέσσερις ήρωες του έργου: ο εκδότης Ρίτσαρντ ( Γιώργος Παρτσαλάκης ), η φωτογράφος Σάρα ( Πέγκυ Τρικαλιώτη ), ο πολεμικός ανταποκριτής Τζέιμς ( Κρατερός Κατσούλης ) και η νεαρή Μάντυ ( Τζένη Θεωνά ). Ολα αρχίζουν όταν η Σάρα επιστρέφει, σοβαρά τραυματισμένη, από το Ιράκ στη Νέα Υόρκη. Ο σύντροφός της (πολεμικός ανταποκριτής) θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές της ψυχής της, έχοντας κοντά τον εκδότη φίλο τους και τη νεαρή κοπέλα που εκφράζει τη θετική πλευρά και αναρωτιέται «αν υπάρχει και κάτι πιο ευχάριστο σε αυτές τις σκοτεινές μέρες που ζούμε».

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
\334 Θέατρο Αλφα, Πατησίων 37 και Στουρνάρη 51.

\334 Πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου.