Ο καβγάς του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα με τον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» (Αlter) ήταν η δεύτερη πράξη από μια τραγικωμωδία που είχε ξεκινήσει από το «Πρόσωπο με πρόσωπο» της προηγούμενης εβδομάδας.

Οταν, σύμφωνα με καταγγελίες του Χατζηνικολάου, ο Μίχας είχε απαιτήσει για να παραστεί στην εκπομπή να μη συμμετέχει ο νυν δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας. Δεν θα εξετάσω την πολιτική διάσταση του θέματος, αλλά τη συμπεριφορά των δύο αντιπάλων – γιατί έτσι, ως αντίπαλοι, εμφανίστηκαν στον αέρα ο πολιτικός και ο δημοσιογράφος.

Με τον Χατζηνικολάου να απευθύνεται με υποτιμητικό τρόπο στον καλεσμένο του ( «δεν σας επιτρέπω να με απειλείτε, εμένα δεν με απείλησαν πολύ μεγαλύτερα πολιτικά αναστήματα», «αλλού αυτά!» κ.λπ.), να κάνει ειρωνικά σχόλια («να τη πάλι η εξυπνάδα!») αλλά και να τον χαρακτη ρίζει ξανά και ξανά «ψεύτη» ξεχνώντας τα στοιχειώδη: ότι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο οικοδεσπότης είναι να σεβαστεί τον καλεσμένο του. Στο κάτω κάτω, αν τον θεωρούσε τόσο ποταπό ας μην τον καλούσε, ή ας έπαιρνε τις αποστάσεις του από την αρχή, με πιο ευγενικό τρόπο.

Αλλά και με τον Μίχα να υπομένει το απερίγραπτο άδειασμα μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί τον τηλεοπτικό χρόνο που του αντιστοιχούσε και να πει τα δικά του. Τη στιγμή που για λόγους αξιοπρέπειας θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει. Ηταν ένα θλιβερό και αποκαρδιωτικό θέαμα και για την πολιτική και για τη δημοσιογραφία.