* Ιntel Corp.: Επένδυση 6-8 δισ. δολαρίων ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η κορυφαία κατασκευάστρια μικροεπεξεργαστών στoν κόσμο σε εγκαταστάσεις μεταποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην επένδυση αυτή της Ιntel περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής μικροεπεξεργαστών στο Ορεγκον. Με το επενδυτικό σχέδιο του τεχνολογικού κολοσσού προβλέπεται να δημιουργηθούν έως 8.000 θέσεις εργασίας στην οικοδομική αγορά και έως 1.000 μόνιμες θέσεις εργασίες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

* Goldman Sachs: Κέρδη ύψους 1,9 δισ. δολαρίων ή 2,98 δολαρίων ανά μετοχή ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο τραπεζικός κολοσσός των ΗΠΑ. Τα έσοδα της Goldman Sachs διαμορφώθηκαν σε 8,90 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας ήταν μεν χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά, αλλά πάντως καλύτερα των αναμενομένων. Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη το περυσινό γ΄ τρίμηνο ήταν 3,19 δισ. δολάρια ή 5,25 δολ. ανά μετοχή, ενώ για το εφετινό γ΄ τρίμηνο οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη γύρω στα 2,32 δολ. ανά μετοχή.

* Βank of Αmerica: Διεύρυνση των ζημιών της ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα για το γ΄ τρίμηνο. Οι ζημιές της Βank of Αmerica για το τρίμηνο αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν στα 7,3 δισ. δολάρια, που αντιστοιχούν σε 77 σεντς ανά μετοχή, έναντι 1 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα αποτελέσματα είναι σαφώς κατώτερα των εκτιμήσεων, καθώς η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για κέρδη της τάξεως των 18 σεντς ανά μετοχή. Σε λειτουργική βάση η Βank of Αmerica εμφάνισε κέρδη 3,1 δισ. δολαρίων ή 27 σεντς ανά μετοχή- ανώτερα των εκτιμήσεων, που περιορίζονταν στα 16 σεντς. Τα έσοδα τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν στα 26,7 δισ. δολ. έναντι 26,04 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

* Αir France-ΚLΜ: Την επιτυχημένη του μετάβαση στη λύση Αltea Ιnventory της Αmadeus ανακοίνωσε χθες ο μεγάλος αεροπορικός όμιλος, ο οποίος εξυπηρετεί περίπου 71 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το Αltea Ιnventory επιτρέπει στην Αir France-ΚLΜ να επωφελείται από δυνατότητες όπως η διαθεσιμότητα θέσης σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των online διανομέων σε όλα τα άμεσα και έμμεσα κανάλια, καθώς και το πλεονέκτημα από τη χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνικών διαχείρισης εσόδων.