* Καρδασιλάρης: Υπεγράφη με πιστώτριες τράπεζες συμφωνία αναδιάρθρωσης των οφειλών της εταιρείας (Cardico) ύψους περίπου 69,9 εκατ. ευρώ. Προβλέπει κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων των τραπεζών κατά της εταιρείας ύψους περίπου 9,8 εκατ. ευρώ- τελεί υπό την έγκριση της γενικής συνέλευσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.1.2011-, την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της και την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ.

* Κούμπας: Την έκδοση ενός ή περισσοτέρων εντόκων κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του συνολικού ποσού των 140 εκατ. ευρώ, με έκδοση των ομολογιών υπό το άρτιο, με κύριο σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, θα αποφασίσει η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 15.11.2010.

* Νuntius ΑΧΕΠΕΥ: Νέα σειρά σεμιναρίων για επενδυτές διοργανώνει η χρηματιστηριακή εταιρεία στα γραφεία της στην οδό Δραγατσανίου. Τα θέματα των σεμιναρίων είναι τα εξής: «Πρακτικοί τρόποι διαφύλαξης και αξιοποίησης των καταθέσεων και επενδύσεών σας κατά την παρούσα κρίση» στις 3.11.2010, «Νόμιμη, βέλτιστη φορολογία για επενδυτές κάτω από διάφορα επενδυτικά σχήματα και έξυπνοι τρόποι επαναπατρισμού κεφαλαίων ή/και δήλωσης με παραμονή στο εξωτερικό» στις 4.11.2010, «Η τεχνική ανάλυση ως μέσον πρόβλεψης χρηματιστηριακών τιμών» (για αρχάριους) στις 6.11.2010 και «Η τεχνική ανάλυση ως μέσον πρόβλεψης χρηματιστηριακών τιμών (για προχωρημένους)» στις 13.11.2010.

* Sprider Store: Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στη Βραΐλα της Ρουμανίας. Αποτελεί το δέκατο πέμπτο Sprider Store στη βαλκανική χώρα και συνολικά το τέταρτο νέο σημείο πώλησης που δημιουργεί ο όμιλος εντός του 2010. Το Sprider Store Βraila διαθέτει επιφάνεια πώλησης 950 τ.μ. περίπου, που εκτείνεται σε ένα επίπεδο. Η αλυσίδα οικονομικής μόδας και οικιακού εξοπλισμού διαθέτει δίκτυο πωλήσεων 110 καταστημάτων, εκ των οποίων 87 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και 23 σε μεγάλες πόλεις της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

* Ντιονίκ: Η θυγατρική της εταιρεία ΕΝΑΛΕΝ ΑΕΚΕ έχοντας λάβει άδεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1,99 ΜW στο έλος Λακωνίας (θέση Ανοιγμα) υπέγραψε σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Το φωτοβολταϊκό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

* Κορρές: Μετά το λανσάρισμα της αντιγηραντικής σειράς Κερσετίνη & Βελανιδιά, βασισμένης σε ανακάλυψη βραβευμένη με Νομπέλ Χημείας, αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας στον τομέα Πρωτεάσωμα & Γήρανση, η εταιρεία σημειώνει άλλη μία εθνική και πανευρωπαϊκή πρωτιά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η πρόταση της Κορρές σε συνεργασία με επτά ερευνητικά κέντρα, αναφορικά με τη μελέτη 3.600 φυσικών δραστικών, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία [14,5/15] από την ευρωπαϊκή επιστημονική επιτροπή.